A és B engergia osztályú mosó-szárítógép között konkrétan mennyi különbség van?
Pedig úgy a szádba rágja, hogy én szégyelltem magam a link miatt.
Még egy éves rezsiköltség becslés is van ott...
Most ezt írtad:
"Ha nem tudsz egy kb összeget mondani (amit kérdeztem), akkor azt jelenti, hogy neked sem éppen olyan tiszta"
Korábban meg ezt:
"Tudom ezt így nem lehet pontosan megmondani"
Nos akkor lehet összeget mondani, vagy nem lehet?
Már csak azért sem lehet, mert nem írtad le a készüléked fogyasztását.
Az osztályok ugyanis nem konkrét teljesítmény igény (fogyasztás) különbségek forintban vagy kWh-ban kifejezve, hanem ezek egymáshoz viszonyított arányát jelenti (éves, azaz átlagos viszonylatban).
De ez szépen le volt írva részletesen, ha akartad volna elolvastad volna.
Idézek az egyik linken található szövegből:
"Többletfogyasztás az A energiaosztályhoz képest:
Hűtőgép: 30%
Mosógép: 23,5%!
A válasz a kérdésedre tehát kb 23,5%.
Hogy ez hány forint? Hát ki tudja? Én biztosan nem,, mert fogalmam sincs mennyi a géped fogyasztása, az energia osztály ugyanis százalékos eltéréseket fogalmaz meg nem forintokat és kilowattórákat. Így alkalmazható 10W-ot fogyasztó kompakt fénycsőre és 2000W-os olajradiátorra ugyanaz a "képlet".
Ez van...
Ugyan, nem érted. A kérdező azt akarja tudni, hogy konkrétan kábé mennyivel lesz nagyobb a fogyasztása, úgy hogy nem lehet pontosan megmondani, de mégis na.
Tegyük fel, hogy a B osztályos géped 2000 W-os és napi 2 órát megy, akkor 4 kWh-t fogyaszt, ez napi 160 Ft, ha 40 Ft/kWh-val számolunk. Egy hónap alatt 4800 Ft.
Az A osztályos géped fogyasztása 2000/1.235 = 1620 W körül lesz. Tehát a végösszeg 4800/1.235 = 3885 Ft
Tehát az adott feltételezések mellett durván havi ezer forinttal lesz nagyobb a villanyszámla B esetén. De ha kevesebbet használod, nyilván nem lesz ekkora különbség.
Ha több adatot megadtál volna, lehetett volna pontosabb választ is adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!