Szárítógép szürkíthet?

A szárítógép olyan mint egy hősugárzó. A hősugárzózástól alapvetően nem változik meg a ruha szine kivéve ha túl forró a levegő. De itt nem ezt történt, annak égett szaga lenne.
Nem hinném, hogy a szürkülésben a szárítógép lenne a hibás. Viszont ami biztos, hogy a forró levegőtől egy csomó ruha hajlamos összemenni, szóval óvatosan. Legjobb a langyos, az még nem árt.

Nem a szárítógép a hibás, hanem valószínüleg a mosási szokásaid.
A legtöbb esetben túl sok mosóport adnak a gépbe egy adaghoz, a hivatalosan megadott mennyiség fele böven elég. Emellett a gépben is lerakódik mosószer-maradvágy, ezért egyre több kerül a ruhákra.
Ha túl rövid (illetve túl alacsony höfokú) programot választasz, az kevesebbszer öblít, és megint csak több mosószer marad a ruhákban.
Azt sem tudom, hogy hogyan tisztítod a mosógépet, de a neg megfelelö módszer is a vegyszerek felhalmozódásáhot vezethet.

Nagyon köszönöm a kedves válaszokat, örülök, hogy nem köveztetek meg. :D Szaga nincs a ruháknak, viszont nem olyan intenzív az illatuk, mintha levegőn száradtak volna - ezt egyébként el tudom engedni, ha a szárítógép velejárója. Mit ajánlotok mosógép tisztításhoz? A gumi részt mindig ellenőrzöm, azt azonnal áttisztítom, ha gond van, mosógép tisztítóból random helyeken szoktam vásárolni, ahol épp meglátom, és 1,5 havonta kb használok egyet. Van valami, ami jó, és érdemes használni? Féltem a gépet, ő sem túl öreg, eddig elég volt ennyi tisztítás, szépen dolgozott.
A válaszokra ment a zöld kéz. :)
Az "illat" a szárítógéptől van. Öblítőt teljesen felesleges is használni, mert a szárítógép kifújja a ruhákból az illatát, csak egy viszonylag neutrális szag marad. A puhaság miatt sem kell az öblítő, mert a szárítógép önmagában lágyítja a ruhákat.
Nekem a mosóporváltás segített a ruhák csúnya színén. A túl olcsó mosószerek sajnos nem jók, és a mosódió is befogja a ruhákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!