Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » 0 vezeték szakadással fűnyírás?

0 vezeték szakadással fűnyírás?

Figyelt kérdés
Füvet kéne vágni a telken, de nincs áram. A villanyórát tavaly cserélték digitálisra. A konnektorokban ha az órát felkapcsolom mindkét felén világít a fázisceruza tehát a jelek szerint fázis van csak a 0 hiányzik. A bojleren van védőföld. Valahogy tudnám használni a fűnyírót ideiglenesen? Illetve ha az oszlopról a házig bejövő 0 vezeték szakadt és kihívom a szolgáltatót azért fizetni kell nekik a javításért?

2018. aug. 15. 10:58
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Egyébként az baj lenne ha a bojlernek kialakított védőföldet összekötötték volna a szerelők anno a hálózat nullájával? Nem így szokták ezt csinálni? Nagyon régi ház egyébként egyetlen más konnektor sem földelt dugós.
2018. aug. 15. 13:09
 12/17 anonim ***** válasza:

"Mit tekintenek mérőbefolyási kísérletnek? Az óra mér rendesen így is."

Ja, nyilván azért villog, mert megelégedett, hogy minden rendben van. :D :D :D

2018. aug. 15. 17:24
 13/17 A kérdező kommentje:
Az elmés válasz helyett az érdekelt volna amit utoljára kérdeztem...Mivel ha összekötötték volna a földszondát a nullával már a bojler bekötésekor (ahogy tudtommal kellene is) akkor most ugyanez lenne a helyzet. Áram lenne ,az óra mérne, csak "nem érezné jól magát". Javítsatok ki ha tévedek.
2018. aug. 16. 09:35
 14/17 anonim ***** válasza:

Földelni a betápnál kell vagy lehet, a mérő utáni első elosztási ponton, ahol szétválik a nulla és a védőföld (vagy közösítődik, nézőpont kérdése).

A földelésnek csak kiegészítő biztonsági szerepe lehet, üzemi áramra igénybe venni nem szabad.

Hogy ezen kívül lehet-e több földelés is, azt olyan olyan villanyszerelő tudná megmondani, akinek nem csak papírja van hozzá (mint nekem), hanem műveli is a gyakorlatban.

Manapság ráadásul ott van még az EPH is (ami lényegében a lakás csöveinek, fémtárgyainak összekötése), ami szintén az említett közös pontban fut össze.

De nem látok erre egyértelmű utalást, hogy tartozhat-e ezekhez több földelési pont is.

Földelésen továbbra is földbe lemenő földelést értek, nem a védőföld vezetékét a lakásban (kicsit zavarkeltő ez a kettős jelentés).

2018. aug. 16. 10:00
 15/17 anonim ***** válasza:
De említettem egyébként a mérő típusának megnézését, leírás keresését, hogy mit jelez a LED. Lehet, hogy a túl kevés feszültséget.
2018. aug. 16. 10:19
 16/17 anonim ***** válasza:

Az elmés választ csakis a hozzá nem értés magabiztosságával adott nagyképű kijelentés generálta, amit beidéztem: "Az óra mér rendesen így is". De persze ezzel szembenézni nyilván csíp.

Nagy vélhetőséggel a mérőnél sincs megfelelő feszültség, ezért nem tud fogyasztást mérni, áram viszont van, következtetés: lopod.

2018. aug. 16. 10:40
 17/17 A kérdező kommentje:
Nagyeszű okoska! Mint írtam mér rendesen az óra szépen számolja a az elfogyasztott kilowattokat. Azt a négyet amíg levágtam a gazt. Ha nem lenne meg a feszültség a fűnyíró fordulatszámán is megérződne egyből. Mielőtt másokat lopással vádolsz olvasgass még egy kicsit a dologról...
2018. aug. 16. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!