Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Villanyszerelők help! Hiányzó...

Villanyszerelők help! Hiányzó 0 vezeték az elosztóban. Hgy lehet?

Figyelt kérdés

Kinyitottam a villamos dobozt

4 fázis megy a lakás fele viszont csak 1 db 0 és 1db védőföld jön vissza hol lehet ez? Többi a képen

2018. jan. 6. 17:57
 1/4 A kérdező kommentje:
2018. jan. 6. 17:59
 2/4 anonim ***** válasza:
78%
Ezt hívják nullázásnak, ami régen elterjedt volt, ma már ebben a formában nem szabályos, de a régi telepítéseket csak akkor szokták átszerelni ha tulajdonosváltás van, vagy valami komolyabb műszaki hiba keletkezik.
2018. jan. 6. 18:38
 3/4 anonim ***** válasza:
76%

Igen. Ha van erre pénzed, akkor én amondó vagyok, hogy vezetékezd át a lakást/házat. Ha csőben futnak a vezetékek és nincs plusz igény, akkor jó eséllyel megoldható a dolog rombolás nélkül is, de ha le vannak lambériázva a kötődobozok is, akkor már nem lehetséges bontás nélkül.

A "többi nulla" egyébként valahol, valamelyik kötődobozban fut össze, sőt jó eséllyel több kötődobozban, ott van 1-1 csokorba szedve s ez(ek) a kötés(ek) van(nak) azzal a (ránézésre) 2.5-es aluval megtáplálva. Szóval nem húztak minden nullát, védőföldet az elosztóig, "gerincet" húztak. Nulla a problémás igazán, védőföldnél ma is szokás sokaknál, hogy 2 esetleg 3 ált. dug.alj/világítás áramkörhöz 1 védőföldet húznak.

2018. jan. 7. 09:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat
2018. jan. 10. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!