Villanyszerelők! Vajon maradhat-e ez a kábel a panelomban?
70es években épült panel MM fal alu vezetékek.
Megnéztem pár konnektort 1-2 hely kivételével sehol sem fekete a kábel.
Nagyon nagy áramfelvételő dolgot nem fogok rákötni a hálózatra.
Ami most van: Mosógép, mikró, hűtő A+, mosogép A+A.
Van még egy 550w-os de körülbelül 300-350w-ot fogyaszó számítógép, +1 LED tv max 80w -al.
tökéletesen működik minden 1 dolgot leszámítva
Ha megy a mosógép meg ugye a hűtő, és én mikrózok kb 10 percet max mikrón, akkor elmegy az áram a konyhában. Mi lehet ez?
A fő kérdés az, hogy érdemes lenne rézvezetékkel újravezetékelni az egész lakást?
megjegyezném, hogy kb 7-8 évet akarunk még itt a panelban tölteni
"Ha megy a mosógép meg ugye a hűtő, és én mikrózok kb 10 percet max mikrón, akkor elmegy az áram a konyhában. Mi lehet ez? "
Egy áramkörön vagyis kismegszakítón van, ami 10 A-ez az oka!
Le kellene kötni külön kismegszakítóra, nem kell újra vezetékleni!
Az alumíniumnak van egy rossz tulajdonsága, hogy puha és megereszkedik. A régen kombinált fogóval összehúzott kötések minden bizonnyal meglazultak már. Nekünk még az iskolában azt tanították, hogy időnként utána kell húzni a kötéseknek, vagy rugós összekötő elemet kell használni! Nagy valószínűséggel egy ilyen kilazult kötés az oka annak is, hogy elmegy időnként az áram a konyhádban.
Magának az alumínium vezetéknek nincs különösebb baja, még akkor se, ha mostanában divat vele riogatni az embereket, egyszerűen csak kisebb áramot visel el, mint a réz. Azt a 1,5 mm2-es alumíniumot nem szabad 10 A-nál jobban megterhelni!
A mosógépnek, és a konyhába vigyetek az órától legalább 2,5-ös réz vezetékeket, a dobozokban lévő kötéseket pedig húzzátok meg, vagy tegyetek rá vagy ilyen [link] ,
vagy ilyen [link]
öszzekötőket, és még évekig jó lesz a hálózat.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!