Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Van egy fűnyíróm ami csaj búg...

Lovas Réka kérdése:

Van egy fűnyíróm ami csaj búg de nem forog, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Kondenzátor kicserélve a napokban mert az elég bagy baja volt működni működött de bekellett lökni most viszont a csere után két alkalommal működött a minap beindítottam három métert mentem vele semmi baja nem volt de utánna elkezdett búgni de nem forog. Kivettem a motort kézzel megtudom forgatni viszont belökni se lehet üert szorul de ha a tetjén a motornak a műanyagot megmozgatom lehet forgatni és forog a kés is. Mitől lehet? Magátol miért nem forgatja? És miért nem lehet belökni sem?

2018. aug. 12. 15:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Villanymotoros? Amúgy ha búg valószínű szorul valahol, azt ki kell deríteni, hogy hol.
2018. aug. 12. 15:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Ogen villanyos viszont nemtidok rájönni hogy hol szorul mert kézzel megtudom forgatni viszont ráindításnál nem forog és belökni semlehet lehet lehet hogy a fék?
2018. aug. 12. 15:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Kondenzátor belevaló, eredetivel azonos értékű?

Próbáld meg kikötni, hátha zárlatos lett és azért fogja le a motort. Utána kondi nélkül jöhet a belökős teszt.

Sokat búgatni értelemszerűen nem szabad, mert ilyenkor fokozottan melegszik és le is éghet.

Rosszabbik verzió, ha már menetzárlatos lett a segédfázistekercs és az fogja meg.

2018. aug. 12. 19:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Mindenképp megnézem a válaszokban adott ötleteket köszönöm. A kondenzátor jo kompatibilis direkt hozzá valo lett véve kétszer lebírtam vele nyírni a füvet viszont most három métert mentem vele vágott működött rendesen aztán mintha beszorult volna csak búgott nem forgott fékre gyanakszok mert mikor nincs áram alatt lehet forgatni amint áramot kap belökni semse lehet az lehet, hogy a fék szorul be mikor áramot kap?
2018. aug. 13. 11:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Mechanikusan nem ismerem a konstrukciót, de a motor szempontjából, ha zárlatos a kondenzátor, akkor a segédfázis nemhogy segítené a mágneses forgómezőt, hanem épp akadályozza, megfogja.

Más eset, amikor először szakadt volt a kondenzátor, de az legalább a belökést nem akadályozza.

Viszont az is igaz, hogy nem kísérleteztem még zárlatos kondival, tehát ez csak elmélet, a valamikor tanultak alapján. Úgyhogy semmi nem biztos.

2018. aug. 13. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!