Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Elektromos sütőt lehet használ...

Elektromos sütőt lehet használni a nappaliban?

Figyelt kérdés
Nagyon pici a konyha, ott csak egy főzőlap fér el, sütőt nem lehet betenni. Berakhatom az elektromos sütőt a nappaliba/használhatom ott? Kell alá valamit tennem? Ilyen sütőre gondolok: [link]
2018. aug. 7. 21:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Akár betonkeverőt is .
2018. aug. 7. 21:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Lehet, csak ne hagyd fent az olajos lábost rajta, mert akkor megdolgoztatsz bennünket.

üdv egy tűzoltó :)

2018. aug. 7. 21:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem mind1 milyen vezeték van a nappaliban. Nem jellemző hogy oda is behúznának 3.5-ös vezetéket.
2018. aug. 7. 21:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) akkor így nem gyullad be semmi igaz? Kell valamit alátennem (gondolom igen) ha parketta van lerakva? Vagy mite tehetem?
2018. aug. 7. 21:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a fotón látható sütőre csak utólag barkácsolták a villásdugót, ami szabálytalan bekötés, ha jól tudom.

Elektromos sütő, boyler, kályha, ezek fix bekötésű szerkezetek, megfelelő terhelhetőségű hálózatra.

2018. aug. 8. 09:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Később rá is kerestem, csak nem akarok céget reklámozni, ezért nem linkelem.

De leírják, hogy az elektromos tűzhelyekhez szakszerűen méretezett vastagságú, önálló fix. bekötés szükséges a mérőtől, a vezetéken még toldás sem lehet.

Lehetőleg három fázis, mert akkor többfelé oszlik a terhelés. Bár nem tudom, a szóban forgó sütő milyen konstrukció, mert ha van egy alsó és felső fűtőbetét, azt nyilván csak két fázisra lehet kötni legfeljebb, de az is jobb, mint csak egy fázist terhelni.

Noha ez nem új készülék, de új esetében még a bekötést végző villanyszerelő pecsétje is szükséges a garanciához.

Szóval ez nem úgy működik, hogy összedugunk pár kacat hosszabbítót, ami kiéghet a terheléstől, feszültség esik rajta.

2018. aug. 8. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!