Lakásban lévő klímát ózonnal tisztíttatni nem veszélyes?
Veszélyes, de épp ezért nem lehet a lakásban senki, illetve ezért kell utánna kiszellőztetni az egyébként mérgező ózont.
Azt nem tudom, van -e más megoldás a tisztításra, de én megkérdeztem volna a szakit.
"Lakásban lévő klímát ózonnal tisztíttatni nem veszélyes?"
Legionellózis, Pontiac-láz, aspergillózis, és egyéb lehetséges veszélyforrás tanyája lehet tisztítás nélkül.
Ehhez képest az ózonos tisztítással járó kényelmetlenség összehasonlíthatatlanul jelentéktelen.
Mindenképpen veszélyes, csak szakember végezheti és nagy rutint igényel maximálisan körültekintőnek kell lenni. Több mint 20 éve foglalkozok klímák tisztításával, fertőtlenítésével, komplett karbantartásával. Persze szereléssel is mivel klímaszerelő vagyok, (csak hogy ne legyen félreértés).
Van más módszer is mint az ózon, itt általában 3 féle vegyszert használunk, ezek környezetbarát szerek, nem úgy mint az ózon ami sejtromboló hatású. Ezért élőlény ember, kutya, macska és még növények sem lehetnek a lakásban mindent ki kell pakolni. Utána pedig alaposan át kell szellőztetni a lakást, eléggé körülményes a szakszerű tisztítás és drága is a vegyszereshez képest. Főleg, hogy a tuljdonosnak rossz esetben a fél lakást ki kell pakolnina és ezt persze nem a klímaszerelő fogja csinálni... Egy átlagos lakás/klíma tisztítása ózonnal 25-45 ezer között van, míg a vegyszeres tisztítás 12-25 ezer között.
Viszont az ózonos tisztításnál általában nem nyúlnak a klímákhoz, ami eléggé nagy probléma, mert a vegyszeresnél normál esetben a beltéri/kültéri egységet is tisztítjuk fertőtlenítjük, a kondenzcsövet szintén, pollen, ezüstion, plazma filterek is tisztításra kerülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!