Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Electrolux AEG Santo TT150-4S...

Electrolux AEG Santo TT150-4S típusú hűtőgépünk tegnap óta hibát produkál?

Figyelt kérdés

Electrolux AEG Santo TT150-4S

Típusú hűtőgépünk tegnap (18.05.24 este) óta hibát produkál.

Hibajelebség.: A hűtő ajtaja előtt a járólapon víz jelent meg, minimális mennyiségű, a hűtőben nem állt a víz. A hűtő nem zúg.

Tegnap este a készülék kihúzása és visszadugása ideiglenesen megoldotta a problémát, ma reggelig (05.25) rendben is működött, feltehetően a hűtő nyitása majd zárásáig aztán ismét elkezdett leolvadni, ismételten kihúztuk majd visszadugtuk és ismét ment.

Ezt követő eset 2-3 óra múlva volt, akkor sajnos egyáltalán nem indult, nem zúgott, semmi, hiába lett kihúzva bedugva többször. ... Aztan 4 óra múlva mikor hazaértem megint ment, a hűtő szinte teljesen leolvadt, a fagyoban minden egész fagyos maradt, de ismét hűtött.

Elcsavartam a fokozat szabályozót és vissza 5ösre akkor nem zúgott megint elkezdett leolvadni, sajnos a hétvégére el kellett utaznom szóval hogy jelenleg mi van vele, bedugva hagytam...

Fény van, szóval áram jut a készülékbe.

Szeretnénk érdeklődni hogy a leírtak alapján milyen hibára gondoltok és milyen költségekre?

2018. máj. 25. 19:42
 1/7 anonim ***** válasza:

A normál hűtőrész alján, az alsó üvegtálca magasságában hátul, középen van egy lefolyó nyílás.

ABBAN EGY ÁLTALÁBAN ZÜLD SZÍNŰ kerek tisztító nyelv, na ezt kell(ett volna) időnként finoman fel le mozgatni, forgatni tisztítandó az eltömődött lefolyó nyílást ...

Ennyi.. (Gépkönyvet minek adnak? Abban le van ez írva)

2018. máj. 25. 20:37
 2/7 anonim ***** válasza:

És ha kihuztad, kikapcsoltad a hűtőt, eszedbe nem jusson

5 percen belül újra bedugni, bekapcsolni, hőfokszabályzót tekergetni, mert "megsértődhet" (elbúcsúzhatsz rossz esetben a kompresszortól).

2018. máj. 25. 20:40
 3/7 A kérdező kommentje:

A víz lefolyt hátul mert sehol nem volt a polcon sem csak a hűtő előtt , a papírjai meg anno elvesztek költözéskor ...

A modorodon meg javaslom dolgozz még, van mit

2018. máj. 25. 21:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Én nem állítottam azt, hogy a polcon keresztül folyik le a víz, csak pontosan meghatároztam hol kell keresni a lefolyót.

Ha szerinted azon keresztül le tud folyni, akkor részemről passz, de miután a hiba eredete nem tisztázott ezen információk alapján, javítási költség sem tippelhető.

Amúgy, ha semnmit sem csinál a szerelő csak megjelenik, akkor is van kiszállási és óradíj költség.

Ha meg mégiscsak el van (volt) dugulva hátul, akkor én mondom a költséget.

2018. máj. 26. 09:47
 5/7 A kérdező kommentje:

tök mindegy hogy el van e dugulva vagy sem, engem nem igazán az érdekel hogy hogyan kerül oda egy kanálnyi víz a hűtő elé, ez csak egy érdekes tünet,

jobban érdekelne az hogy miért van hogy hűt aztán leáll aztán ismét hűt, hol zúg hol nem zúg stb, hogy mi hibásodhatott meg és mennyi a javíttatása adott hibának ami ezt okozhatja stb.

2018. máj. 26. 09:51
 6/7 anonim ***** válasza:
Kompresszor, 32e..
2018. máj. 27. 16:25
 7/7 A kérdező kommentje:

érdekesség, hazaértem vasárnap és rendben volt, sőt azóta nem produkálta a hibát, szépen megy mint eddig.

nagyon érdekes... :O

2018. máj. 29. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!