Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Indesit nagyméretű hűtőgépünk...

Vurugya béla kérdése:

Indesit nagyméretű hűtőgépünk őrült tempóban, vastagon jegesedik. Van valami egyszerű tipp? Valami jó tanács?

Figyelt kérdés

A felső normál hűtőrész felső negyede jegesedik. Tegnap kipucoltam, leeresztettem, még hajszárítóval is kiszárítottam, hogy ne maradjon benne semmi nedvesség. Visszapakolás után egy órával már megint ott volt a kezdődő jégréteg, kb 2 mm vastagon.

Ezelőtt fél arasznyi vastagon volt rajta ugyanott. Kísérleteztem, milyen fokozatra állítsam, de úgy tűnik, minden fokozaton ezt csinálja. Kb. 5 éves, néha régebben is jegesedett, de többször volt, hogy magától eltűnt a jég. De egy ideje csak nő rajta a jégréteg. SOS...

2017. dec. 4. 23:15
 1/5 anonim ***** válasza:
53%
Be kénye csukni az ajtaját.
2017. dec. 5. 08:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A jég valamitől keletkezik.

Vagy a nyitott ajtón beáramló levegőből kicsapódik a pára, vagy pedig melegen rakjátok be az ételt és az is gőzöl, párásodik.

2017. dec. 5. 11:17
 3/5 anonim ***** válasza:

A hűtőszekrényt ugyanúgy be kell állítani használat előtt, mint a mosógépeket. (Éppen a jegesedést elkerülendő)

Továbbá a kezelési/beállítási utmutató el nem olvasása éppen ilyen problémákhot vezet(het)...

2017. dec. 5. 12:31
 4/5 anonim ***** válasza:
...és időnként nem árt ellenőrizni/karbantartani a kritikus helyeket(többek között az ajtótömítéseket is)
2017. dec. 5. 12:34
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Állítottam a csavarógombján és 2 nap alatt magától leolvadt.

De most tegnaptól megint elkezdte. Figyelni fogok a betett dolgok hőfokára, de eddig is max. langyos dolgokat tettünk bele, meleget, pláne forrót nem.

2017. dec. 6. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!