Indesit nagyméretű hűtőgépünk őrült tempóban, vastagon jegesedik. Van valami egyszerű tipp? Valami jó tanács?
A felső normál hűtőrész felső negyede jegesedik. Tegnap kipucoltam, leeresztettem, még hajszárítóval is kiszárítottam, hogy ne maradjon benne semmi nedvesség. Visszapakolás után egy órával már megint ott volt a kezdődő jégréteg, kb 2 mm vastagon.
Ezelőtt fél arasznyi vastagon volt rajta ugyanott. Kísérleteztem, milyen fokozatra állítsam, de úgy tűnik, minden fokozaton ezt csinálja. Kb. 5 éves, néha régebben is jegesedett, de többször volt, hogy magától eltűnt a jég. De egy ideje csak nő rajta a jégréteg. SOS...
A jég valamitől keletkezik.
Vagy a nyitott ajtón beáramló levegőből kicsapódik a pára, vagy pedig melegen rakjátok be az ételt és az is gőzöl, párásodik.
A hűtőszekrényt ugyanúgy be kell állítani használat előtt, mint a mosógépeket. (Éppen a jegesedést elkerülendő)
Továbbá a kezelési/beállítási utmutató el nem olvasása éppen ilyen problémákhot vezet(het)...
Köszi!
Állítottam a csavarógombján és 2 nap alatt magától leolvadt.
De most tegnaptól megint elkezdte. Figyelni fogok a betett dolgok hőfokára, de eddig is max. langyos dolgokat tettünk bele, meleget, pláne forrót nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!