Vettem egy házat.Régi tipusú.A villanyóra is régi 16A-ros.Megszakító nincs a házban.A villanyórában van egy elcsavarható fehér kupak,azzal lehet az áramot megszüntetni.A Bojler 120l-es.Egy konnektorba lett bedugva.Na ezt érdekesnek találom.Innen tud tovább müködni?
Azt se értem ha leverné a biztosítékot akkor az hol verődik le.Mert nincs megszakító.
2018. máj. 11. 06:55
1/7 anonim válasza:
Az elcsavarható fehér kupak volt régen a biztosíték. Elkelne egy felújítás, az se mindegy, milyen vezeték van a falban. De ismerve a régebben használt anyagokat, ne számíts semmi jóra. Hívj egy szerelőt, ne kockáztass.
2018. máj. 11. 07:43
2/7 Koplárovics Béci válasza:
A fehér kicsvarható kupak a biztosíték. Érdemes lenne pár cseredarabot beszerezni, mivel ha leveri, az tönkremegy, és cserélni kell. Hosszabb távon pedig érdemes lenne egy villanyszerelővel kismegszakítóra cseréltetni.
Működik a normál áramról a boiler, de ha nincs vezérelt ("éjszakai") bekötés, akkor drágábban melegítesz vizet. Plusz mivel a boiler általában 1200W körüli, ami kb 5A, ezért ennyivel eleve kevesebb egyéb eszközt tudsz használni.
2018. máj. 11. 07:44
3/7 A kérdező kommentje:
Ezt a házat csak nyaralónak vettük."Öregségemet"képzelem el benne.A teljeskörű felújításra még nincs meg a pénzem.A toldásfoldáshoz is már az utolsókat vettem elő.Csak mivel életemben ilyet nem láttam,szerettem volna tudni mi is ez.A külön megszakító mennyibe kerülhet?
2018. máj. 11. 08:35
4/7 anonim válasza:
Abból az olvadóból akkor is kéne néhány tartalék.
A normál konnektor (dugalj) 16A-t illene kibírjon.
Köszönöm mindenkinek.Tehát a bojleren kivül lesz még 2db tv.Mosógép,hütő,kávéfőző.A teljesítményt adjam össze és osszam 230-al.Ez lesz az Amper.Ha 16 alatt van akkor oké ha nem akkor szívás.Igazából ez a konnektor dolog zavart.
2018. máj. 11. 18:09
6/7 anonim válasza:
Nálunk mindig konnektorba dugva működik a bojler. Előfordul, hogy, ha túl sok eszköz megy egyszerre, lecsapja a biztosítèkot. Viszont, ha éppen megy a sütő, addig ki lehet kapcsolni, húzni a bojlert. Átmeneti megoldásként ez is beválik, nem túl macerás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!