Ariston villanybojler?

Figyelt kérdés

Jelenség: az üzemképes piros jelzőlámpa nem jelzi a melegítést. A mutató teljesen kitér a pirosra jobbra,

(korábban a piros jelzés második fokozatára tért ki), forró víz jön. A kettő bejövő vezeték állapota beégett.

A tápláló vezetékeket megtisztítva bojler szabályosan müködik. Nem tudom,hogy a fűtőszál hogyan kapta meg a feszültséget(áramot) Földvezetéken keresztül kapta meg esetleg a nullát? Felrobbanhatott volna? Tudom forduljanak szakemberhez, de a járókeretes szomszéd néni, csak hozzám ért el. Ha szakemberektől kapok választ megköszönöm.

2018. ápr. 30. 21:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Fotó az érintett részekről?
2018. ápr. 30. 21:40
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm. 80 literes álló hengeres bojler, a felső harmadában foglal helyet a hőfokot jelző műszer. A mama

dokumentumokat nem tudott adni a pontos típusáról, gondolom így a segítség nyújtás is nehéz. A bojler jelenleg szabályosan működik. Továbbra sem értem, hogy a víz hőfoka miért " szabadult el" Köszönöm aki figyelmet szentelt rám.

2018. máj. 1. 08:26
 3/4 anonim ***** válasza:

" Földvezetéken keresztül kapta meg esetleg a nullát?"

ilyen nincs, meg ha valahogy előfordulna sem okozna problémát.

2018. máj. 1. 08:44
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Valami történhetett. Ö megszokta, hogy amikor

engedi a meleg vizet bekapcsol a piros jelzőlámpa, és ez nem történt meg.A többit fent leírtam. (( és, ha bármi

történik nem szakképzett szerelő nyúlt hozzá!?))

Elutasíthattam volna, de...

2018. máj. 1. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!