Ariston villanybojler?
Jelenség: az üzemképes piros jelzőlámpa nem jelzi a melegítést. A mutató teljesen kitér a pirosra jobbra,
(korábban a piros jelzés második fokozatára tért ki), forró víz jön. A kettő bejövő vezeték állapota beégett.
A tápláló vezetékeket megtisztítva bojler szabályosan müködik. Nem tudom,hogy a fűtőszál hogyan kapta meg a feszültséget(áramot) Földvezetéken keresztül kapta meg esetleg a nullát? Felrobbanhatott volna? Tudom forduljanak szakemberhez, de a járókeretes szomszéd néni, csak hozzám ért el. Ha szakemberektől kapok választ megköszönöm.
Köszönöm. 80 literes álló hengeres bojler, a felső harmadában foglal helyet a hőfokot jelző műszer. A mama
dokumentumokat nem tudott adni a pontos típusáról, gondolom így a segítség nyújtás is nehéz. A bojler jelenleg szabályosan működik. Továbbra sem értem, hogy a víz hőfoka miért " szabadult el" Köszönöm aki figyelmet szentelt rám.
" Földvezetéken keresztül kapta meg esetleg a nullát?"
ilyen nincs, meg ha valahogy előfordulna sem okozna problémát.
Köszönöm. Valami történhetett. Ö megszokta, hogy amikor
engedi a meleg vizet bekapcsol a piros jelzőlámpa, és ez nem történt meg.A többit fent leírtam. (( és, ha bármi
történik nem szakképzett szerelő nyúlt hozzá!?))
Elutasíthattam volna, de...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!