Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Érdemes egy on/off klímát vennem?

Érdemes egy on/off klímát vennem?

Figyelt kérdés
Nyárra kellene egy kis hűtés, de nincs 100 akárhány ezrem klímára+beszerelés. Arra gondoltam, mivel tényleg csak arra az időre kéne, míg meleg van, hogy vennék egy használt on off klímát max 40-50 ezerért, egy ismerős klímaszerelő meg beszerelné teljesen ingyen. Lehet jót kifogni ennyiért?
2018. máj. 3. 17:09
 1/4 anonim ***** válasza:
56%
On/offos klímát már nem lehet árulni az EU-ban, és nem is éri meg. Az inverteres sokkal kevesebbet fogyaszt.
2018. máj. 4. 12:08
 2/4 anonim ***** válasza:
56%
Ja bocs, látom hogy használt. Végülis lehet venni úgy is, de elég lutri. Ki tudja meddig működik még, garancia nélkül.
2018. máj. 4. 12:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem. Hát igazság szerint átmeneti megoldás lenne, mert tavaly nyáron költöztem ide, iszonyat meleg volt, de a házra kellett költeni, így ennyi pénzt tudnék rá szánni. Aztán ha tönkremenne, vennék újat.
2018. máj. 4. 14:42
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezekkel mi már annyiszor befürödtünk... minden ügyfél erőltette, hogy neki jó a használt klíma mert olcsóbb, aztán ha elromlik vesz újat.. na persze...

Megvették a sok agyonyhasznált vasat, előéletük ismeretlen, koszos, büdös, csörgős, zörgős márkás és márkátlan egyveleg, persze kinek kell kotorászni a penészben? Még arra is sajnálták a pénzt hogy kitisztítsák, a felszerelésről meg nem is beszélek. Ez olyan mint a lottó vagy bejön vagy nem, de az esetek többségében nem jött be és persze kinél csörög a telefon amikor behal a klíma, hát persze hogy a szerelőnél. Miért is? Mert ő szerelte fel, ja akkor csinálja is meg, de ingyen... 100 esetből 90-szer ez hangzott el. Hát, ilyen és hasonló okok miatt nem szerel a cég már vagy 10 éve használtat... és én nem is javaslom az on/off gépet ezek már annyira régiek, hogy tuti benne van a föld-holdtávolság kétszer, ahhoz hogy kifogj egy alighasználtathát...

Még mindig ott van a zaj és a fogyasztási szempont. Jó tanács: dulázz meg ezt a 45,50 ezret vegyél egy új energiatakarékos inverteres split klímát akcióban 100-ért már kapsz egy gépet ami 130,140-lett lehúzva. És halk és A++ és és sorolhatnám a pozitív dolgokat, fontos még hogy nem kell szívnod más idegen emberek lakásában képzödött gombát, koszt és trutyit ami a beltériben szokott lenni 6-10 év után. Általában fél évet bírtak a gépek, ez saját tapasztalat, amikor már egy évet elment a gép az csoda volt, persze még olyankor is hívott pár ügyfél hogy most mi van...

Nem hiszem, hogy ilyen gondokat akarsz magadnak, de te tudod.

2018. máj. 5. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!