Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Egy inverteres klímát érdemes...

Egy inverteres klímát érdemes on/off-ra lecserélni?

Figyelt kérdés
400k még nyáron beköttettem 2db inverteres klímát, az egyik egy Nord 2,5kw-os, a másik egy Samsung 2,8kw-os. Érdemes erre lecserélni, mert végül is 3-ra is szükség van, viszont csak nagy melegben menne,mint ahogy ezt a 2 inverterest is nagy melegben használtam, ami nálam 35 fok feletti kinti hőmérsékletet jelent. Vagy hagyjam így? Ez lenne: [link]
2016. jan. 29. 17:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nem számít a pénz, akkor cseréld..
2016. jan. 29. 17:30
 2/9 A kérdező kommentje:
Persze a mostaniakat eladnám, bár nem tudom mennyit lehetne kérni értük. Bár én is lehettem volna körültekintőbb, ez tény, de úgysem használom ki az inverter által nyújtott extrát, nyáron éjszaka nem használtam, kb. 2 hétig naponta 5-6 órát mentek.
2016. jan. 29. 17:41
 3/9 Szirty ***** válasza:
Kifejtenéd érthetően hogy a kérdés miért merült fel?
2016. jan. 29. 20:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha már megvetted, nagy marhaság lenne lecserélni. Azt tudtad pl., hogy az on/off sokkal többet fogyaszt és komfortban is rosszabb? +ma törvényesen már nem is lehet on/off klímát forgalomba hozni Magyarországon.
2016. jan. 30. 11:46
 5/9 Szirty ***** válasza:

"+ma törvényesen már nem is lehet on/off klímát forgalomba hozni Magyarországon."

Szerintem lehet.

2016. jan. 30. 11:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem fogalmaztam egyértelműen, a meglévőt eladni el lehet, de újat behozni 2013. január 1-jétől már nem lehet törvényesen. Amit ma látsz, azok vagy vagy még megmaradt készletekből vannak, vagy kétes eredetű importból.
2016. jan. 30. 20:40
 7/9 Szirty ***** válasza:

"Nem fogalmaztam egyértelműen, a meglévőt eladni el lehet, de újat behozni 2013. január 1-jétől már nem lehet törvényesen. Amit ma látsz, azok vagy vagy még megmaradt készletekből vannak, vagy kétes eredetű importból."

Elsőre is értettem amit írtál. De így hogy nincs semmi hiteles hivatkozás ilyen szabályra nem épp meggyőző.

Főleg hogy termelő üzemben kb. 10db on/off működésű Rittal szekrényklímát használunk és a legkisebb problémát sem okozza a beszerzése (ha van pénz, mert amúgy rohadt drága). Semmiféle

sunyiság nincs a dolog mögött szerintem.

[link]

(Most az jön hogy te nem ilyen klímára gondoltál?)

2016. jan. 31. 10:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Tessék: [link]

"Viszont 2013-tól betiltották az on-off készülékek behozatalát az EU területére. Csak a meglévő készletek eladása engedélyezett. Így rövid időn belül eltűnnek a forgalomból."

Persze mindig lesznek, csak nem hivatalos importból.

Más linket nem találtam, de nézz be valamelyik klímás fórumba, és látod, hogy a szerelők is ezt írják.

A kérdezőnek pedig: nem érdemes lecserélni, mitöbb hülyeség lenne. :) Egyébként az inverteres nagyon gazdaságosan tud fűteni is, főleg ilyen enyhe időben, javaslom tégy egy próbát. :)

2016. jan. 31. 11:43
 9/9 anonim ***** válasza:

#7 -hez:

Tessék, itt egy hivatkozás:

EU Bizottság 206/2012/EU felhatalmazáson alapuló rendelete írja elő.

E rendeletek a legfeljebb 12 kW teljesítményű berendezésekre vonatkoznak.

12kW felettiekre más vonatkozik.

2016. jan. 31. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!