Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ablak klíma vs. Split klíma?...

Enkidu kérdése:

Ablak klíma vs. Split klíma? Előnyeik, hátrányaik? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 16. 22:06
 1/4 anonim ***** válasza:
40%
Az ablakklímának semmi előnye sincs. Egy vékony cső helyett az egész klima méretű bazinagy rést kell rombolni, vagy beáldozni egy ablakot (akkor is kell asztalosmunka). Cserébe megspórolhatod egy külső tartó felszerelését két csavarral. Teljesítményük, áruk ugyanott van.
2018. ápr. 16. 22:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Sajnos kb. ez igaz... nem sok előnye van az ablak klímának, általában mi oda telepítünk ilyet ahova nem lehet vagy igen körülményes a split klíma telepítése. Tényleg elvesz helyet az ablakból és mindenképpen kell utómunka, emellett még elég ronda is a doboz és nagyon kilóg, ahol vékony a fal ott kifejezetten zavaró. Másik probléma, hogy mivel minden egy helyen van abban a dobozban, ezért kicsit hangos a spli-hez képest. Szépen tud benne zakatolni a kompi. ami split esetében a kültériben van és nem a szobában.

Én magamnak biztos nem szerelnék ablak klímát, a kollégámnak az van a panelban, neki jó. Szerintem ő a 10000-ből 1! Nálam több split klíma is van azzal fűtök és hűtök nekem sosem volt bajom vele, bár az enyém a mostaniakhoz képest amiket forgalmazunk/szerelunk elavultnak számít, de én elégedett vagyok vele, jól ismert típus. Ahogy én mint szakmabeli látom kb. 10-12 évig simán elmennek a gépeim hiba nélkül. A mai split-ek mind inverteres hűtő/fűtő hőszivattyús/hőcserélős berendezések, mi csak az ismertebb általunk is megbízhatóbb márkákat és bizonyos típusokat forgalmazzuk a cégnél. Több mint 10 év és több ezer klíma eladása/telepítése után elmondhatom hiba probléma nem volt. Szerencsére és le is kopogom ne is legyen! Inkább a közép és felsőkategóriás készüléket részesítjük előnyben, de van egy-két alapgépünk is, ha valaki nem akar százereket invesztálni egy klímába.

Most nálunk éppen akció van split-eknél egy kisebb teljesítményű gép most 150.000-200.000 között van, ezek mind A+/A++ kategóriás spec. filterekkel felszereltek, fűtésre optimalizált klímák. Igen halk 19-22 decibel az amit tudnak ellenben az általad kérdezett ablak klímával ami a duplája, vagy egyes gépeknél háromszor annyi. Az ablakos verziónál nagy előny a gyors és olcsó szerelés, de csak azért hogy 40-50 ezret a zsebedben tudhass, ne válaszd a hátrányokat pl. 10 évig hallgatni a zakatolást és nézni egy csúnya dobozt.

2018. ápr. 17. 11:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Amerikában elterjedt inkább, szerintem is előnyösebb a split, nekem is az van. Oda rakod a beltérit ahova akarod, nem ahova muszáj az ablak miatt.
2018. ápr. 17. 14:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszát!
2018. ápr. 18. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!