Ablak klíma vs. Split klíma? Előnyeik, hátrányaik? Tapasztalatok?
Sajnos kb. ez igaz... nem sok előnye van az ablak klímának, általában mi oda telepítünk ilyet ahova nem lehet vagy igen körülményes a split klíma telepítése. Tényleg elvesz helyet az ablakból és mindenképpen kell utómunka, emellett még elég ronda is a doboz és nagyon kilóg, ahol vékony a fal ott kifejezetten zavaró. Másik probléma, hogy mivel minden egy helyen van abban a dobozban, ezért kicsit hangos a spli-hez képest. Szépen tud benne zakatolni a kompi. ami split esetében a kültériben van és nem a szobában.
Én magamnak biztos nem szerelnék ablak klímát, a kollégámnak az van a panelban, neki jó. Szerintem ő a 10000-ből 1! Nálam több split klíma is van azzal fűtök és hűtök nekem sosem volt bajom vele, bár az enyém a mostaniakhoz képest amiket forgalmazunk/szerelunk elavultnak számít, de én elégedett vagyok vele, jól ismert típus. Ahogy én mint szakmabeli látom kb. 10-12 évig simán elmennek a gépeim hiba nélkül. A mai split-ek mind inverteres hűtő/fűtő hőszivattyús/hőcserélős berendezések, mi csak az ismertebb általunk is megbízhatóbb márkákat és bizonyos típusokat forgalmazzuk a cégnél. Több mint 10 év és több ezer klíma eladása/telepítése után elmondhatom hiba probléma nem volt. Szerencsére és le is kopogom ne is legyen! Inkább a közép és felsőkategóriás készüléket részesítjük előnyben, de van egy-két alapgépünk is, ha valaki nem akar százereket invesztálni egy klímába.
Most nálunk éppen akció van split-eknél egy kisebb teljesítményű gép most 150.000-200.000 között van, ezek mind A+/A++ kategóriás spec. filterekkel felszereltek, fűtésre optimalizált klímák. Igen halk 19-22 decibel az amit tudnak ellenben az általad kérdezett ablak klímával ami a duplája, vagy egyes gépeknél háromszor annyi. Az ablakos verziónál nagy előny a gyors és olcsó szerelés, de csak azért hogy 40-50 ezret a zsebedben tudhass, ne válaszd a hátrányokat pl. 10 évig hallgatni a zakatolást és nézni egy csúnya dobozt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!