Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Van egy éjjeli lámpám, amiben...

Van egy éjjeli lámpám, amiben mindig csak napokig bírja a villanykörte, melyik a rossz, a körte vagy a lámpa?

Figyelt kérdés

A körtét mindig ugyanonnan veszem, és mindig ugyanolyan fajta.

Egy boltba járok minden nap munka után, ott vagy ez a körte van, kb 250 ft, vagy jó drága LED-es.

Egyszer vettem olyat, nem volt jó ebbe a lámpába, vmi másba tettem bele végül.

Szóval lehet egy körte annyira gagyi és gyenge, hogy mindig kiég?

Néha még egy hetet sem bír ki, néha mondjuk 2 hónapot.

Nem tudom, mitől függ.

Gondoltam arra, hogy elég hűvös van idebent, és a hideg miatt pukkan el, mert amikor felkapcsolom, egy pukkanás kíséretében döglik be.

Kb 17 fok volt bet télen.

De a többi lámpával nem volt ilyen gond, vagy legalábbis nem ilyen gyakran, szóval gondolom a hőmérsékletnek mégsincs hozzá köze.

De mondja meg, aki ért hozzá.

A lámpa nincs mozgatva, fix helye van, h az nyírja ki az égőt, akkor néha miért tart mégis tovább?

2018. ápr. 3. 17:57
 1/5 Fantom83 ***** válasza:

Én minden hová ledeset használok,nem tudom miért árulnak még egyáltalán hagyományost!

Hőt termel,sokat fogyaszt,semmire nem jó már,azon kívül,h a villanyórát tekeri.

2018. ápr. 3. 19:17
 2/5 anonim ***** válasza:

"Drága ledes"

Értem. Szóval hetente-havonta venni "körtét" 250-ért, az nem drága.

Valószínű az is baj lehet, hogy amikor az éjjeli lámpa érzékelője kapcsolási határon van, kapcsolja az izzót, és az izzó fénye valahonnan visszaverődve visszabillenti az áramkört, és az átmeneti időszakban párszor kapcsolgathat gyors ütemben. Az izzó ezt nem szereti.

Amennyit eddig elszórtál izzóra, annyiból vettél volna inkább egy ledes éjszakai lámpát, kb. egy ledes E14 foglalatú fényforrással egy árban van, és kb. harmadakkora, mint egy régimódi éjszakai lámpa.

Persze vehetsz bele hűtőbe való kicsi fejű, nagyon kis fényerejű LED-fényforrást, de a fillérszexuálást ebben az esetben is el kéne kerülni, mert nem lesz hosszú életű.

2018. ápr. 4. 09:30
 3/5 A kérdező kommentje:

számítottam ilyen kioktató stílusú válaszra is.

nyilván össze tudom rakni, hogy 5 hagyományos árából már vehettem volna egy drágábbat.

DE! arra lettem volna kíváncsi, hogy ennyiből megállapítható-e, hogy melyiknek van baja.

igazából épp csak a kérdésemre nem kaptam választ.

jó, rendben, lehet, hogy ezt így a távolból nem is lehet megmondani.

de az sem megoldás, hogy lefikázod a másikat és fillérbszónak nevezed.

nem ez volt a kérdés.

a .szom se akar venni egy drága égőt, ha mégsem az égőknek volt baja, hanem a szr a lámpa.

kinyírja a drága izzót is, aztán vehetek azt is minden héten? vagy vehetek egy új lámpát.

a hagyományos meg azért kell, mert hadd döntse el mindenki maga, hogy mennyit akar költeni rá és megfelel-e neki.

alapesetben világít mondjuk 5 évig, és semmi baja.

nem engedheti meg magának mindenki, hogy drágát vegyen, ha egyszer az olcsó is épp annyira jó és a funkcióját ellátja.

Az energiatakarékosság nagyon jól hangzik, valójában környezettudatosnak vallom magam, de erről már nem egy tanulmány bebizonyította, hogy vicc kategória.

Megspórolok vele egy kis háztartásban 10-20 forintot?

Nem többet.

Épp a világítás használja el a legeslegkevesebb energiát.

Éves szinten legyen akár néhány száz ft. Kétlem, hogy több ezer ft-ban mérhető lenne.

Mire a hagyományos égőket kicseréled ilyenre, máris több a költség, mint a haszon. Több év, mire megtérül, és akkor még sehol nem vagy, csak nullán.

Valójában pedig ha ez érdekelne, akkor a Pénzügyek kategóriában érdeklődnék, vagy akár a Tudományoknál.

De én a háztartási gépek kategóriába írtam ki a kérdést, mert arra lettem volna kíváncsi, hogy folyamatosan gyenge minőséget gyárt-e egy cég, vagy a lámpa rossz.

2018. ápr. 4. 19:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Nézd meg a foglalatba hogy a vezeték nincs e meglazulva. ha megfogadsz egy tanácsot cseréld le ledesre az izzós eszik 60wattot a ledes meg max8 de az már brutálisan világít sokkal jobb a fénye én mióta lecseréltem mindent ledesre havi 8 ezer a villanyszámla előtte meg 14 ezer volt
2018. ápr. 20. 18:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Vicces vagy, kérdező, pont te magad vagy a kioktató.

Taníthatatléan fejfedő a férfi nemi szerven, hogy szofisztikáltan fejezztem ki magam.

A választ is leírtam, de a gondolataid sűrűjén keresztül nem vetted észre. Valamiről visszaverődik a fénye az izzónak, és visszabillen az áramkör. Aztán ezt játssza oda-vissza. Egy fehér lappal ki lehet provokálni ezt a jelenséget. Ha vezeték kontakthiba lenne, akkor az akkor is jelentkezne, amikor folyamatosan világít.

"nem engedheti meg magának mindenki, hogy drágát vegyen, ha egyszer az olcsó is épp annyira jó és a funkcióját ellátja. "

Vicces vagy barátom, épp te írtad azt is hogy:

"Néha még egy hetet sem bír ki, néha mondjuk 2 hónapot.

Nem tudom, mitől függ. "

Sóval eddig vagy 6 darabot már biztos vettél darabja 250-ért.

Itt van egy, 1017 forintért:

[link]

Maradjunk annyiban, hogy te veszed a drága izzót az olcsó led helyett.

"Az energiatakarékosság nagyon jól hangzik, valójában környezettudatosnak vallom magam, de erről már nem egy tanulmány bebizonyította, hogy vicc kategória"

Tényleg az lehetsz, ha nem veszed figyelembe, mennyivel nagyobb a környezetterhelési lábnyoma egy fél kosár izzónak, mint egy alkonykapcsolós lednek.

"Épp a világítás használja el a legeslegkevesebb energiát.

Éves szinten legyen akár néhány száz ft. Kétlem, hogy több ezer ft-ban mérhető lenne. "

Ezzel a véleményeddel egyedül állsz. Sok ezer forintot lehet megtakarítani csak a világítás cseréjével.

Olvasólámpa, íróasztali lámpa 60 wattos izzóval működött. Az íróasztali napi 10 órát biztos megy. Ez éves szinten 219 kWh lenne, ami kb. 9000 forintba fáj. Most egy 10 wattos led van helyette, de csak azért 10 wattos, mert régi, 3 éves. Most már ugyanekkora fényáram 7 wattból is előállítható. a 10 wattos csak 1500 forintot eszik évente.

Folytassam? Mindenhol ki van cserélve, még az udvaron is, és -15 fokban épp úgy működik lassan két éve, mint nyáron 40 fokban. Ha mindent felkapcsolok, a kinti lámpákat és a konyhapult világítást is, 150 wattot fogyasztok. Izzókkal ez 1500 watt lenne.

Persze hogy nem éri meg... nevetséges.

Azt hiszem a vitának vége, a tények beszélnek, a hülyék meg okoskodnak.

Az izzóról meg annyit, hogy még pár év, és szerencsére már semmilyen hagyományos izzót nem lehet kapni, csak speciális kiviteleket (sütőbe, mikróba, stb), amit még nem lehet leddel kiváltani.

2018. ápr. 26. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!