3 góliát elemmel működő készüléket milyen átalakítóval, dugóval tudnék hálózatra kötni? Hogy tudnám az elemeket kiváltani, mert hidegben 1 nap alatt lemerülnek.
Kérdezőnek:
Új elem esetén a három góliát közel öt voltot ad, igaz a terheléstől rövidesen leesik hosszabb időre négy és félre.
Szirty:
2-es vagyok.
Gyakorlati tapasztalat:
"Góliát elemek hidegben 1 nap alatt lemerülnek..."
"2-es vagyok. Gyakorlati tapasztalat: "
Az jó, mert ugye az elem mérete alapján a kapacitásából nagyjából lehet tudni hogy átlagosan mekkora teljesítmény vehető ki belőle.
Amit azonban nem tudni, hogy mennyi ideig vesz fel a "valami" mekkora áramot.
Ha az elemből 100 másodpercenként szakaszosan kiveszünk 25 másodpercig 2A áramot az pont ugyanaz mint 500mA árammal folyamatosan terhelnénk.
Szerinted egy 500mA-es adapter tudna-e ilyet?
Az elemnek nem sok problémát okozna...
Szóval abból amit a kérdező leírt nem jön ki az 500mA-es érték sehogy, de tény hogy a blöfföd most bejött. :)
Szirty
Na igen. Lényegében igazad van. Mondjuk úgy, hogy megérzés. (Szárazelemet nemigen szoktak nagyobb áramerősségre "impulzusos" üzemmódú készülékeknél használni. Erre mondtam, hogy gyakorlati tapasztalat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!