Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » 3 góliát elemmel működő...

3 góliát elemmel működő készüléket milyen átalakítóval, dugóval tudnék hálózatra kötni? Hogy tudnám az elemeket kiváltani, mert hidegben 1 nap alatt lemerülnek.

Figyelt kérdés
2018. márc. 27. 13:28
1 2
 11/14 Szirty ***** válasza:
Most már mi is...
2018. márc. 27. 18:16
 12/14 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek:

Új elem esetén a három góliát közel öt voltot ad, igaz a terheléstől rövidesen leesik hosszabb időre négy és félre.

Szirty:

2-es vagyok.

Gyakorlati tapasztalat:

"Góliát elemek hidegben 1 nap alatt lemerülnek..."

2018. márc. 28. 00:20
 13/14 Szirty ***** válasza:

"2-es vagyok. Gyakorlati tapasztalat: "

Az jó, mert ugye az elem mérete alapján a kapacitásából nagyjából lehet tudni hogy átlagosan mekkora teljesítmény vehető ki belőle.

Amit azonban nem tudni, hogy mennyi ideig vesz fel a "valami" mekkora áramot.

Ha az elemből 100 másodpercenként szakaszosan kiveszünk 25 másodpercig 2A áramot az pont ugyanaz mint 500mA árammal folyamatosan terhelnénk.

Szerinted egy 500mA-es adapter tudna-e ilyet?

Az elemnek nem sok problémát okozna...

Szóval abból amit a kérdező leírt nem jön ki az 500mA-es érték sehogy, de tény hogy a blöfföd most bejött. :)

2018. márc. 28. 16:17
 14/14 anonim ***** válasza:

Szirty

Na igen. Lényegében igazad van. Mondjuk úgy, hogy megérzés. (Szárazelemet nemigen szoktak nagyobb áramerősségre "impulzusos" üzemmódú készülékeknél használni. Erre mondtam, hogy gyakorlati tapasztalat.)

2018. márc. 28. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!