Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen eszközzel tudom kiválta...

Milyen eszközzel tudom kiváltani a hűtőkompresszor indítóreléjét?

Figyelt kérdés

Egyszer építettem egy kis légkompresszort egy Lehel hűtőszekrény kompresszorjából.(Ez eredetileg egy olyan indítórelével tud elindulni,aminek az alsó részén van egy elektromos tekercs,ami behúz egy áthidaló fémlemezt és így a kompresszor segédfázisára ráköti a 220-at.Beindulás után elenged.)

Mivel ezt a szerkezetet kárpitos és kerékfújási célra használom,érdeklődni szeretnék,hogy milyen eszközzel tudnám kiváltani ezt a relét,mert nem bírja a folytonos ki-be kapcsolást és beragad.

2014. máj. 16. 17:43
 1/6 Trafó1 ***** válasza:
indítórelével, már ha megen hűtőbe akarod használni, ha kompresszort csináltál belőle, elég egy nyomógomb.
2014. máj. 17. 09:48
 2/6 anonim ***** válasza:

...esetleg egy elektronikus áramkörrel, ami beállítható áram-erősségi, és beállítható hőmérséklet-küszöb elérésekor kiold egy elektronikus relét, ami a motort tápláló hálózati feszültséget megszakító mágneskapcsolót vezérli.

(gyengeáramú elektroműszerésznél megrendelheted, sorozatban, gyártani nem gyártanak hasonlót)

... itt rendelhetsz helyette, de ha javasolhatom, a nagyobb megszakító-áramra tervezettet, megfelelőt válaszd!

(mechanikailag erősebb rugó és érintkező-pogácsák!)

[link]

indító-relé nélkül ne használd! (ill. nem fog elindulni!)

de, nem biztos, hogy azért ragad be, mert túl sokszor kapcsol!

elképzelhető, mivel már nem egy zárt körben nyom a kompresszor, hogy a motort kenő olaj közben szépen eltávozott a munka-levegővel együtt, és ezért szorulhat. aminek okán az indító-relé a túl nagy indító áram hatására, lekapcsol.

lásd, Tanácsok:(alul)

2014. máj. 17. 19:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Kapcsolós megoldással egy cimborám már megcsinálta,de a lényeg az lenne,hogy automata legyen.Jelen esetben annyi az egész,hogy bedugom a konnektorba és bekapcsolom.Innentől kezdve teljesen automata.A gyári indítóreléből kiszereltem a hőkioldót.Volt már rajta az a kis fehér indító,amiben egy kis korong van,de azzal nem tud rövid időn belül elindulni.Még van pár gondolatom.Az egyik az,hogy a segédfázisra rákötök egy üzemi kondit,mint egy mezei mosógépmotornál,a másik megoldás szerint egy különálló indítórelét veszek,és azzal használom.Amúgy hány amperes indítórelét kellene használnom?
2014. máj. 18. 08:56
 4/6 A kérdező kommentje:

Új indítórelé ügyében valami ilyesmire gondoltam:

[link]

Működne ezzel?

2014. máj. 18. 09:04
 5/6 Trafó1 ***** válasza:

Há mérd meg az indító áramát:-PPP

Különben a kondi tűnik a legjobb megoldásnak, olcsó és megbízható, majd írd meg ha sikerált.

2014. máj. 19. 08:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Megbütyköltem a kis kompresszort.Egy másik indítórelét raktam rá,csak a tekercséből le kellett tekerni vagy 20 menetet,mert amúgy folyamatosan behúzva ment.Most jó.Amúgy tudtam venni bontásból gyári indítórelét,mindjárt kettőt(darabja 1000 pénz).Jó lesz tartaléknak,mert kompresszor van még itthon 3.
2014. máj. 29. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!