Milyen gond lehet a mikrohullámsütővel?
Ma délben betettem egy kis megmaradt csirkét melegedni. Hallottam, hogy serceg, meg valami furcsa hangot is kiadott, mintha elszakadt volna egy kábel valahol, és az szikrázna. Azonnal kikapcsoltam, ki is húztam a konnektorból. Szemügyre vettem, nem szakadt-e el valami, de nem láttam semmit. Aztán amikor kivettem a húst, tiszta égett, a szó szoros értelmében szagot árasztott. A hús egy kis része is koromfeketére sült, pedig nem is volt forró. Mi lehetett a gond? Használhatjuk még, vagy inkább nézettessük meg valakivel?
Azt még hozzátenném, hogy alufóliából szedtem ki a húst, így először azt gondoltam, hogy rajta maradt egy kicsi, de nem.
Próbáld ki egy pohár vízzel. Ha melegít a mikró, akkor annak nincs baja. Ki kell takarítani a sütőteret, ha szétfröcskölt a hús, mikor melegítetted és kész.
Szilárd halmazállapotú kaját sosem rakunk be 100%-os teljesítményre állítva. Nedvesség tartalomtól függően melegszik a mikróba tett étel, így nem egyenletesen fog minden része melegedni. Hiába forog a tányér, akkor sem.
Le kell venni a melegítési fokozatot 50...70% körülire. Lassabban melegszik fel az étel, de a szakaszos melegítések közötti időtartamban működni fog a különböző hőmérsékletű részek között a hőkiegyenlítődés és így végeredményben egyenletesebben melegszik majd az étel.
Köszönöm a választ! Ahogy hazajöttek a szüleim, elmondtam nekik is a problémát. Anyum be is tett egy pohár vizet. Nincs semmi baja. Valószínű a húson ragadt egy fólia darabka.
Egyébként nekünk ilyen perces mikrónk van. Annyi percet megy, ahányra beállítod. Szóval nem tudom, mi a szitu a teljesítménnyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!