Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen gond lehet a mikrohullá...

Milyen gond lehet a mikrohullámsütővel?

Figyelt kérdés

Ma délben betettem egy kis megmaradt csirkét melegedni. Hallottam, hogy serceg, meg valami furcsa hangot is kiadott, mintha elszakadt volna egy kábel valahol, és az szikrázna. Azonnal kikapcsoltam, ki is húztam a konnektorból. Szemügyre vettem, nem szakadt-e el valami, de nem láttam semmit. Aztán amikor kivettem a húst, tiszta égett, a szó szoros értelmében szagot árasztott. A hús egy kis része is koromfeketére sült, pedig nem is volt forró. Mi lehetett a gond? Használhatjuk még, vagy inkább nézettessük meg valakivel?

Azt még hozzátenném, hogy alufóliából szedtem ki a húst, így először azt gondoltam, hogy rajta maradt egy kicsi, de nem.

2018. febr. 5. 13:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Próbáld ki egy pohár vízzel. Ha melegít a mikró, akkor annak nincs baja. Ki kell takarítani a sütőteret, ha szétfröcskölt a hús, mikor melegítetted és kész.

Szilárd halmazállapotú kaját sosem rakunk be 100%-os teljesítményre állítva. Nedvesség tartalomtól függően melegszik a mikróba tett étel, így nem egyenletesen fog minden része melegedni. Hiába forog a tányér, akkor sem.

Le kell venni a melegítési fokozatot 50...70% körülire. Lassabban melegszik fel az étel, de a szakaszos melegítések közötti időtartamban működni fog a különböző hőmérsékletű részek között a hőkiegyenlítődés és így végeredményben egyenletesebben melegszik majd az étel.

2018. febr. 5. 14:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Ahogy hazajöttek a szüleim, elmondtam nekik is a problémát. Anyum be is tett egy pohár vizet. Nincs semmi baja. Valószínű a húson ragadt egy fólia darabka.

Egyébként nekünk ilyen perces mikrónk van. Annyi percet megy, ahányra beállítod. Szóval nem tudom, mi a szitu a teljesítménnyel.

2018. febr. 5. 15:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem minden mikrón van teljesítmény állítási lehetőség. Ha a tietek digitális vezérlésű, akkor is kell lennie állítási lehetőségnek.
2018. febr. 5. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!