Villanymotor teljesítménye több mint a felvétele?
Hogy lehet valami 900w os és 3 lóerős egyben ?
3 lóerős motor dolgozik benne
2238 Watt erőt fejt ki, és ezzel verhetetlen ebben a kategóriában
Rendkívül gazdaságos, mivel mindössze 950 W-ot fogyaszt
Ezt ugye te sem gondolod komolyan?
Energiamegmaradás törvénye. A leadott teljesítmény nem lehet nagyobb a felvettnél. Max jobb hatásfokú. Példának:
Egy régebbi villanymotor 75% hatásfokkal felvett 1200 wattot, ennek 25%-a elveszett, leadott 900 wattot.
Modernebb motor, 95% hatásfokkal felvesz 1000 wattot és lead 950-et. Magyarul több energia hasznosul, ennyi a trükk.
Én sem értem azért kérdezem . A 950W forgatónyomatékra hogy mértek ki 2238W ot vagyis 3 lóerőt.
Ezek nem gagyi gépek hanem 200e ft os ipari cuccok ,tényleg rohadt erősek nézd meg még a kavicsot is porrá darálják vele.
Miért kamuznának a wattokk megadásával ha egyszer nyilvánvaló a teljesítménye?
Nem az lehet hogy a mozgási energiát máshogy mérik mint az áram hővéalakulását ?
Vagy a 950w az üresjárati áramfelvételre vonatkozik és ezért hülyeség? A leterhelt teljesítmény 2238w ?
Az indukciós áram mikor beindul a motor akkor nagy áramaokat vesz fel vagy ha lefogod de amikor már folélyony a gyümölcs és felpörög 35 000 re akkor tuti hogy nem 3 lóerőnyi áramot vesz föl hanem kevesebbet.
Azt írják az egyik ismertetésben, hogy a motor ugyan 2200akárhány wattos (3 LE), de a tengelyen nem ad ki többet, mint 950 W-t, és ez így a jó szerintük, mert nem ég le folyamatos működtetéskor se. Hogy akkor valóban nem veszi fel a 2200akárhány wattból jövő áramot, hanem kevesebbet, azt meg a fene tudja. És hogy ennek van-e értelme, az is megkérdőjelezhető, de, hogy a Hamletből idézzek: Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer.
Ez a magyar "mivel mindössze 950 W-ot fogyaszt" ez tehát még akár igaz is lehet, ha/mivel nem is ad le többet. Na, jó, majdnem, mert rendes emberek motornál a tengelyteljesítményt adják meg, a fogyasztás az a hatásfokkal növelendő, de hát legyünk nagyvonalúak.
Én úgy tudom egy motor az induktív fogyasztó vagyis amikor bekapcsolod akkor nem is 10 ampert hanem 50 et is felvehet tehát csúcsértékben igaz lehet a 2238W mert az talán 10amperen 230V on összeszorozva lehetséges.
Ha befogod a porszívó csövét akkor az is felpörög és lejön róla a terhelés ekkor viszont igaz lehet hogy csak harmadát fogyasztja az áramnak, de a mixer eközben is habosítja a lét ami benne van szóval mondhatni dolgozik miközben csak egy harmadát fogyasztja.
Nyílván amikor kavicsokat zúznak vele akkor egyfojtában felrántja a 10 ampert.
Olyan lehet ez mint a házimozi erősítők amik 7*100 wattosak miközben nincs bennük csak egy 200w os táp.
A zenehallgatás nem azt jelenti hogy folyamatosan egy szinusz hullámot hallgatsz hanem időben változó csúcsokat amik a dobok és a csend között vannak . Ezt a 200w os kapcsolóüzemű táp úgy állítja elő hogy óriási kondenzátorokat tölt két dob leütés közt majd ezekből pufferolja a többlet energiát a hangfalba ,így lesz 700w os zenei teljesítménye a 200w os erősítőnek. De ha szinusz jellel teszteljük az erősítőt akkor a kondenzátor kifogy és sehol nem lesz a 700w.
"Én úgy tudom egy motor az induktív fogyasztó vagyis amikor bekapcsolod akkor nem is 10 ampert hanem 50 et is felvehet..."
Ne keverd a látszólagos teljesítményt, a VA-t (voltampert) a hatásos teljesítménnyel (Watt)!
Egyébként az az egész tudományoskodó marketing duma.
Nem kell minden mesét elhinni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!