Minden porszívó kettős szigetelésű. Mindegyik takarító fej hajlékony műanyag spirálcsővel csatlakozik a porszívó testéhez, csak utána van fém cső. Semmilyen kapcsolatban nincs a hálózattal. De valóban feltöltődhet statikus elektromossággal. Vannak, akik erre fokozottan érzékenyek. A statikus feltöltődés azonban nem ráz, hanem üt egyet, amikor kisül. Sokszor nem is kell megfogni, elég közelíteni a fém részhez. Megoldás: ne fogdosd! (Egy volt háztartásigép-szerelő)
2018. jan. 13. 09:21
12/19 Szirty válasza:
A legtöbb embernek halvány fogalma sincs arról milyen az amikor valami ráz és milyen az amikor statikus kisülés üti meg.
2018. jan. 13. 19:20
13/19 anonim válasza:
A porszívó fémcsöve és a porszívó teste között műanyag cső van. Ezért nem jöhet a rázás a hálózatból.
Viszont az elektrosztatikus feltöltődést okozza a rázást, amit az áramló levegő a csőben okoz. Ehhez még hozzájön a a porszívózott műanyag padló vagy szőnyeg, ami szintén feltöltődést okozhat.Léteznek olyan műanyag burkolatok, szőnyegek, amik enyhén vezetik az elektromosságot és így nem tudnak feltültődni és így nem is ráznak.
Egfyébként télen a hatás erősebb, mint nyáron, mert a levegő télen sokkal szárazabb.
2018. jan. 14. 07:09
14/19 TJózsef válasza:
Az utolsó három válasz tökéletes. Csíp egyet, és ha folyamatosan tartod, semmi továbbit nem érzel. Tényleg ne érj hozzá, vagy nyugodtan vedd mókának.
2018. jan. 14. 08:05
15/19 anonim válasza:
Persze, hogy a sztatikus feltöltődés. Nem veszélyes, csak kellemetlen. Ha a pórszívózáskor mindjárt a fém, csövet fogjad, akkor nem fog rázni. A néhány hozzászólónak annyit tennék hozzá, 1: melyik porszívó földelt?, Én még nem találkoztam olyannal, ha csak nem ipari. 2: A motor műanyag házban van. galvanikusan, csak a hálózati vezetékkel érintkezik.
2018. jan. 14. 11:19
16/19 anonim válasza:
tul sok a macskaszőr, vagy a haj. attól nagyon fel tud töltődni.
szivas!
2018. jan. 14. 12:07
17/19 anonim válasza:
8-as válaszoló. Látom nem érted az iróniát.
2018. jan. 15. 09:17
18/19 anonim válasza:
Rázzis vagy csak
Megcsip? Mert ha csak csíp AKOR statikus (sorry ha rosszul írtam ) ha meg ráz is akor a földelés (ja és ha a pórszivó megrázna akor már nem it írnál! Miénk kb 21 amper asszem és 0.5 már halálos;
2018. máj. 21. 10:26
19/19 anonim válasza:
Csak nem tudom mi a gyíknak kell a porszívónak FÉM cső!
Azokat a hulladék gyártókat akik ilyeneket gyártanak kerűlni kell!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!