Melyik jobb, a porzsák nélküli vagy amelyikbe kell porzsák?
Nekem volt tobbfele, es mar csak porzsakosat veszek es nagyon gyakran cserelem a zsakot.
Volt pl egy nagy kärcher vizes porszivom, porzsak nelkuli, jo draga volt es biztos tiszta levegot engedett ki, de orulet macera volt a vizes tartalyt, szurot mindig takaritani (kulonben bebudosodott), szoval azt megbantam.
Hasznaltam kicsi, porzsak nelkulit, az nagyon praktikus volt, pl lepcso szonyegen, mert pici volt a sulya es egy mozdulattal uritettem. Azt nem tudnam megmondani, milyen levegot engedett ki..
Nalam a legfontosabb szempont ezek utan inkabb a meret (kicsi es konnyu legyen) a szivoero, a zaj, es a kabelhossz.
A szívóerő is kompenzálható, én egy kis akkus Bosch-t vettem, amin forgó kefés fej van, a szőnyegből a kutyaszőrt meg bármit jobban kiszed mint a nagy gép nagy szívóerővel se sima fejjel.
Igaz csak akkor jó, ha nem 200 négyzetméter padlószőnyeged van, az akku véges kapacitású, de 15-20 perc üzem benne van a gépben.
Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai.
És a mérlegelés egyéni.
Az hogy mi a jobb, az szubjektív.
A por nem a porszívótól lesz, ahogy a hepa filteresek látják.
Oké hogy a zsákos kifújja a finom port, de az előtte is ott volt a levegőben, onnan rakódik le.
Ahol poros, szennyezett a levegő, ott a szűrő sem képes csodát tenni.
Annak érdemes ilyenre költeni, aki egészségileg érzékeny rá.
Van mosható szűrő, és van eldobható.
Van textil zsákos, papír zsákos és zsák nélküli.
A zsák nélküli megoldások egy tartályba ülepítik ki a szemetet, a tartály legyen könnyen kezelhető és ne legyen rajta letörhető műanyag alkatrész amitől használhatatlanná válik.
Meglévő géphez is kapható ilyen, csak be kell illeszteni a szívócsőbe:
Általában passzol minden géphez, de neten rendelve visszaküldhető ha mégsem lehet összeilleszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!