Mi a véleményetek a GLAMOX, ill a NOBO fűtőpanelekről?
Tavaly vettünk egy lakást amibe sajnos nincs bevezetve a gáz. Időszerű lenne bevezetni elsősorban a fűtés miatt, de hallottam ezekről a termékekről, és ha mindez igaz akkor nemcsak a beszerelésen lehetne 8 számjegyű összeget megspórolni, de talán a rezsi költség is alacsonyabb lenne télen.
Esetleg ha vki használja leírhatná mennyire megbízható, mekkora lett a villanyszámlája. Nekem így olvasás után túl szép ,hogy igaz legyen.
Amit még érdemes lehet tudni egy 54 m2-es, 2 szobás lakásról van szó, jelenleg meglehetősen rossz nyílászárókkal, amit elméletileg max 1,5-2 éven belül cserélnek.
Köszönöm.
"a 30 e ft egy hónapra értendő?"
:) Igen. 10 napig csak a hálóban, és csak este. 10 napig hálóban végig, nappaliban hébe-hóba. 10 napig ment végig az összes. Tehát egy teljes hónap arányában így nézne ki: 10*3(nem csak este, hanem nappal is)*2(nem csak háló, nappali is)+10*1,5(nappaliban hébe-hóba helyett végig)+10. Ez összesen 85. És azóta bejöttek a mínuszok.
Októberben az átlaghőmérséklet 8 fok volt. Decemberben -3. Ez a 11 fokos esés 21 fokos benti hőmérséklet esetén 13 fokról 24 fokra növelte, vagyis majdnem megduplázta a kinti-benti hőmérsékletkülönbséget, és ezzel a fűtési energia-igényt is.
Kíváncsi lennék tehát a decemberi adatokra.. :( És arra is, hogy ha az nem körülbelül a duplája az októberinek, akkor miért nem.
Bocs, nem körülbelül duplájára várom, mert a végére kihagytam a 85/30-as szorzót, tehát az általam várt decemberi villanyszámla összege az októberi 30 helyett kb. 120e.
Őszintén remélem, hogy hónap közepén ránéztek a villanyórára, és kitaláltak valamit.
Ígértemhez híven jelentkezem.
Fogyasztókat korábban leírtam, annyi változott, hogy a hónap felétől kb, a bojlert áttették nappalira (nem kívánom részletezni, miért, de nem is fontos), így az eredmény:
2600 kw/h nappali és 125 kw/h éjszakai. A panelek nyélen mentek non-stop baromi hideg volt és sztem soha nem volt 23 fok alatt a hőmérséklet.
Ezen adatok alapján kiszámoltam az elmű oldalán, hogy 126K lesz a számlájuk.
És most két dologra térnék ki.
Az egyik, hogy ez nagyon jó összeg , valóban keveset fogyasztanak a panelek, jelen gáz/áram árak mellett mindenképpen megéri őket használni (gázzal a legjobb esetben is ugyanennyi lenne a számla, de sztem vmivel több.Ne felejtsük el a rossz nyílászárókat és a mínusz 13 fokokat se, kemény volt a december)
A másik egy dolog ami elgondolkoztatott.
Miért ilyen kevés az éjszakai fogyasztás, hisz akkor elméletileg hidegebb van..? Komolyan érdekel, ha vkinek van ötlete leírhatná.
Összességében én javaslom, ajánlom. A panel kb 1,5-2 perc alatt csinál brutál meleget a szobában, nincs hangja, szaga.
Lényegesen kevesebbet fogyaszt mint egy klasszikus hősugárzó. Igény szerint időkapcsolóval tudunk variálni, mikor hogy fogyasszon/fűtsön.
A "nagy" összeg riasztó lehet de ha jók lennének a nyílászárók és 18-20 fokra lenne csak fűtve a lakás, akkor ha a fogyasztást tippelnem kéne én a felét mondanám, nem beszélve az átalányra vetítve nem olyan vészes összeg.
Azért van negatív is: jön 2012 és megszűnik az áram a Földön :)
"jelen gáz/áram árak mellett mindenképpen megéri őket használni (gázzal a legjobb esetben is ugyanennyi lenne a számla, de sztem vmivel több..)"
Mondd csak, tisztában vagy vele, hogy jelenleg az áram 4x drágább, mint a gáz? Csak úgy kérdezem... Hátha nem, és azért írsz hülyeséget.
Tehát 1 m3 áram az drágább mint 1m3 gáz? Vagy 1kw áram drágább mint 1kw gáz? Ugye, hogy relatív mi a drágább? Ki is beszél hülyeséget?
A véleményemet kérdeztétek és azt megkaptátok, nem muszáj elfogadni, de az én meglátásom szerint a jelenlegi 55m2-es lakásunkat bizony sokkal kevesebbért tudjuk kifűteni, mint gázzal. Persze ezt akkor tudnám megalapozni, ha lenne gázfűtés is, de sajnos az nincs.
Nem egy glamox eladó vagyok nem érdekem, hogy vegyétek, de nekem a tapasztalataim jók vele kapcsolatban.
"Ugye, hogy relatív mi a drágább? Ki is beszél hülyeséget? "
Nyilván a két energiaforrás összehasonlítható tulajdonságát kell összehasonlítani. Ez pedig nem a térfogata, nem is a teljesítménye, ahogyan írod. Egyike sincs neki. Energiájuk van. Ez alapján is számlázzák őket. Nem m3-ért fizetsz a gáznál sem! És az egységnyi energiájuk (MJ, kWh) összehasonlításában a gáz 4x olcsóbb. Magyarán olcsóbb vele fűteni. És ez nem relatív. Tehát te beszélsz hülyeséget.
Nekem úgy tűnik, hogy te vagy meggyőződve az igazadról és EZ a TE bajod.
Nekem már van tapasztalatom mindkét eszközről és véleményt osztok meg. Neked nincs, meggyőzni te engem nem tudnál, pláne, hogy átmentél személyeskedésbe (sztem a korábbi is te vagy másnál), pedig csak azt ismered el , hogy a gáz aaaaz ócsóóóbb és pont. Az amit sugallok , hogy ezen panelekkel kevesebb lesz a számlád, mert energia takarékos és ez nem jött át az megint a TE hibád.
Nekem olyan mind1 egyébként ki mivel fűt el sem hiszed, erre is csak ezért reagálok, mert személyeskedsz, ahelyett hogy utánaszámolnál, vajon 55m2-es lakásban rossz nyílászárokkal 23 fokot produkálni - 10-20 fokos estéken vajon mennyibe kerülne gázzal, vagy egy normál hősugárzóval.
a lényeg a lényeg, megkértetek mondjak adatokat, véleményt, megtettem. Többet nem tehetek.
Szívesen.
"ahelyett hogy utánaszámolnál, vajon 55m2-es lakásban rossz nyílászárokkal 23 fokot produkálni - 10-20 fokos estéken vajon mennyibe kerülne gázzal, vagy egy normál hősugárzóval. "
:) Döbbenet. TELJESEN MINDEGY, MILYEN A SZIGETELÉS, HÁNY FOKOS MÍNUSZ VAN ODAKINT. A gázzal és villannyal való fűtés arányaiban mindig (közel) ugyanannyi lesz, mint a gáz illetve elektromos energia egységára.
Ezen nincs mit ragozni. A hősugárzód teljesen mindegy, hogy mennyire drága, 100% hatásfoknál nem fog jobban működni. És ezt öreganyám 500ft-os hősugárzója is tudja! És ha az adott szar szigetelésű ház fűtéséhez naponta 100kWh energia kell, akkor az xFt gázból és 4xFt villanyból. Ha 200kWh kell, akkor 2x gázból és 8x villanyból.
Amúgy meg remek, hogy te megvagy győződve, és semmibe veszed az általános iskolás fizikát, ugyanakkor saját bevallásod szerint nincs módod a gázos fűtés kipróbálására. Hogy is van ez?
Amúgy meg beleestél te is a hibába. Megvetted, és innentől minden ellenvéleményt, ellenbizonyítékot elutasítasz, az elméd nem engedi be őket, nehogy kiderüljön, hogy rosszul döntöttél.
Az meg gondolom fel sem tűnt, hogy kiszámoltam neked, hogy mennyi lesz a számla, 120-ra saccoltam, 126 lett:
"az általam várt decemberi villanyszámla összege az októberi 30 helyett kb. 120e. "
Nem gondolod, hogy ezek szerint számolható a dolog? 2600kWh lett a fogyasztás. Ez 9360MJ, a gáz ára 3.4Ft/MJ, tehát a teljes díj 32eFt. Tehát ennyibe kerül az energia, ha gázzal fűtesz.
Erre mit mondasz?
"hogy ez nagyon jó összeg , valóban keveset fogyasztanak a panelek, jelen gáz/áram árak mellett mindenképpen megéri őket használni".
Orvos látott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!