Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Az Extreme Digital, a Media...

Mosó Zoli kérdése:

Az Extreme Digital, a Media Markt és az Euronics telefonos kérdésemre jelezte, hogy a black friday napján az akkori bolti akciós árnál nem tudják beszámítani az elnyert mosógépcsere programos támogatásokat. Vajon jogosan teszik?

Figyelt kérdés

2017. nov. 22. 13:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Igen
2017. nov. 22. 13:51
 2/15 A kérdező kommentje:
"A Támogatás maximális intenzitása: 50% (vásárlás időpontjában érvényes bolti árhoz viszonyított érték)." - Otthon Melege pályázati útmutatóból idéztem. Nincs arról szó, hogy november 24-e kivételével.
2017. nov. 22. 14:12
 3/15 anonim ***** válasza:

Mert a csereakció az kormányprogram, és nem veszi (nem is veheti) figyelembe az egyes üzletek egyéni akcióit, még akkor sem ha esetleg az eléggé általános (lenne, de nem az)

Az üzletek döntő többségében ha vannak akciók, külön felhívják a figyelmet: az egyes akciók és kedvezmények nem vonhatók össze.

2017. nov. 22. 14:35
 4/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
De a black friday-nél kikötés, hogy más kedvezménnyel nem vonható össze.
2017. nov. 22. 14:36
 5/15 A kérdező kommentje:
A kedvezmények összevonása arra szokott vonatkozni, ha egy kereskedőnél van mondjuk kedvezményes kuponod vagy más árkedvezmény lehetőség is. Azokat nem engedik öaszevonni, halmozni. De a kereskedő black friday esetén nekem csak a black friday napi kedvezményt adja, semmi mást. Az állami támogatás őket csak annyiból érinti, hogy egy kis adminisztrációt követően tudják lehívni az államtól elnyert pénzem. Viszont ők vállalták, hogy regisztrált kereskedőnek jelentkeznek.
2017. nov. 22. 15:17
 6/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
Jó, de ők ezt is kedvezménynek veszik. Megértelek és igazad lehet ebben, de a gyakorlat más, beperelni meg nem fogod.
2017. nov. 22. 15:20
 7/15 belapus ***** válasza:

A kereskedő valószínűleg azzal fog érvelni, hogy a fekete pénteki ár, az akciós ár és nem bolti ár.

Így jogosan fogja elszámolni neked a pályázati kedvezményt a bolti árból és nem az akciós árból.

Igaz, tavaly éppen valamilyen kuponos napok voltak, és nekem még azt is beszámították.

2017. nov. 22. 16:58
 8/15 A kérdező kommentje:
Múlt héten még jogosan ráztak le, amikor a weben rendelni akartam (szaküzleti átvételt és fizetést kérve), arra hivatkozva, hogy a neten látható ajánlatok kizárólag online akciók, a mosógépcsere támogatás meg csak bolti vásárláskor, az irataim bemutatása mellett számítható be. Viszont holnap ha bemegyek egy boltba személyesen, akkor az offline vásárlás, és az akciós ár meg az aznapi bolti ár (az akciós készlet erejéig). Nem látom okát, hogy miért lenne jogos elutasítaniuk az állami pénzt, ha ők maguk regisztráltak mosógépcsereprogramos kereskedőnek. Mert ha jogos, akkor elfogadom, de ha jogtalanul csak azért csinálják, mert tudják, hogy a támogatottak úgyis vesznek majd mosógépet, azoknak (kereskedői szemszögből nézve) felesleges akciózni, megveszik majd drágábban is, akkor az szerintem nem korrekt.
2017. nov. 23. 07:54
 9/15 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem jelentsd fel őket, hogy nem akarnak ingyen mosógépet adni Neked.
2017. nov. 23. 08:23
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem ingyen. A pénteki, hivatalos, akciós, bolti áron. Semennyivel se kevesebbért, mint bárki más. Nyertem egy állami támogatást. Az már az én (célzott felhasználású) pénzem. A kereskedő maga regisztrált az Otthon Melege programban, mellyel szerintem vállalta, hogy ezeket a támogatásokat fizetőeszközként elfogadja.
2017. nov. 23. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!