Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Filteres kávéfőző használható...

Filteres kávéfőző használható tea főzésére?

Figyelt kérdés

Kollégáimtól hallottam a munkahelyen, hogy ők otthon a teát filteres kávéfőzőn csinálják. Mivel szinte minden reggel teázom a reggelihez, és a teafőző kannám már csereérett, elgondolkodtam, hogy esetleg érdemes lenne egy ilyet beszerezni.

Ez pontosan hogy működik? Jó az olcsóbb fajta is erre a felhasználási módra? (7-8 ezer ft körül találtam)

Hogy kell elkészíteni a teát ezekben?

2017. nov. 17. 17:47
 1/4 TR75 ***** válasza:
100%
Jó teafőzésre is. A teafiltert a szűrőbe rakod, vagy az edénybe. Ennyi.
2017. nov. 17. 17:53
 2/4 belapus ***** válasza:

Vagy csak egy vízforraló.1-2 ezret is lehet spórolni vele.

De a filtert, cukrot, egyebet csak a pohárba tedd.

2017. nov. 18. 18:19
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

A vízforralóra én is gondoltam, de árban ugyanott vannak, mint egy egyszerűbb filteres kávéfőző, szóval így szerintem semmi előnye nincs teafőzés céljából.

2017. nov. 19. 16:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ennek akkor van értelme, ha nem filteres teát főzöl, hanem közvetlenül a teafüvet rakod a kávéfőző filterébe. Ezzel megspórolod a leszűrést, ami macerás.

De teafiltert rakni a kávéfilterbe szerintem hülyeség, nem lesz olyan finom, mintha a bögrében ázna.

2017. nov. 29. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!