Filteres kávéfőző használható tea főzésére?
Kollégáimtól hallottam a munkahelyen, hogy ők otthon a teát filteres kávéfőzőn csinálják. Mivel szinte minden reggel teázom a reggelihez, és a teafőző kannám már csereérett, elgondolkodtam, hogy esetleg érdemes lenne egy ilyet beszerezni.
Ez pontosan hogy működik? Jó az olcsóbb fajta is erre a felhasználási módra? (7-8 ezer ft körül találtam)
Hogy kell elkészíteni a teát ezekben?
Vagy csak egy vízforraló.1-2 ezret is lehet spórolni vele.
De a filtert, cukrot, egyebet csak a pohárba tedd.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
A vízforralóra én is gondoltam, de árban ugyanott vannak, mint egy egyszerűbb filteres kávéfőző, szóval így szerintem semmi előnye nincs teafőzés céljából.
Szerintem ennek akkor van értelme, ha nem filteres teát főzöl, hanem közvetlenül a teafüvet rakod a kávéfőző filterébe. Ezzel megspórolod a leszűrést, ami macerás.
De teafiltert rakni a kávéfilterbe szerintem hülyeség, nem lesz olyan finom, mintha a bögrében ázna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!