Másnak is van ilyen problémája Dolce Gusto gépekkel?
Már egy éve van ilyen kávéfőzőm, és mint mindenki, én is mérőedénnyel indultam neki az ismerkedésnek.
Mindig szépen kimértem a doboz alapján, hogy a bögrémben melyik kapszulának meddig kell érnie, és igyekeztem tökéletesen pontos lenni, gondolván így majd tökéletes lesz az ízélmény.
Néhány esetben azonban hatalmas eltéréseket tapasztaltam: a sima Cappucino tejkapszulája 200 millilitert ír, szépen ki is mértem, de megdöbbentem, hogy a kimért állapottól igen távol már szinte csak víz jött ki a kapszulából. Azt hittem, én néztem el valamit, kimértem újra, de nem tévedtem.
A kimért állapot 70%-ánál már vízzel hígította csak a bögre tartalmát...
Ugyanez a Cafe Au Lait: a doboz szerint 180 milliliter tejeskávé készíthető, de a 150 milliliteres kávésbögrém végefelé már szinte csak víz jön a gépből.
Másn is tapasztal ilyesmit?
Én nem mérem ki :D
Csak úgy nagyjából. Hiszen tudom, hogy egy bögre, csésze mekkora.
Nincs vele gondom. Én legtöbbször mondjuk nem ilyen tejes italokat iszom. De nekem azok is finomak lettek eddig. Az é is látom, hogy egy idő után hígul. De sose vártam meg, hogy csak víz folyjon belőle. Szerintem ez normális. Nem lehet az egész tömény cucc.
#1 Persze, lehet úgy is (a sima kávékat én sem méregetem), de a Cafe Au Lait konkrétan ihatatlanul vízízű lesz, ha pont 180 millilitert töltök ki. Pedig a dobozon ez van. :)
A 150-es bögrémet 90%-ig megtöltve viszont nagyon finom, és nem is túl intenzív (igazából ennél a mennyiségnél kezd vizesedni).
Nekem csak fura az egész. Mintha hasraütésszerűen írnák rá az adagok méretét.. :)
"A kimért állapot 70%-ánál már vízzel hígította csak a bögre tartalmát..."
Addigra már kimosódott as kapszula tartalma.
MENNYI is a tej szárazanyag tartalma?
1 adag preszzókávé 50ml (fél deci)
Ehhez 1,67 gramm nescafe kell
Meg 48,33 gramm víz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!