Mikor lekapcsolom a villanyt, a töltőn lévő laptopom reagál rá (bővebben lent). Földelés hiánya miatt?
Tehát ha ugyan abban a szobában lekapcsolom a nagyvillanyt, akkor hallom, hogy a laptopom a "kihúztál egy USB eszközt" hangot ad ki (az egér; s olyankor az egér nem is világít), majd rá egy mp-re az "USB eszköz érzékelve" hang jön (s újra világít az egér infrája).
A konnektor (Dániában vagyok, a szállásomon a konnektorok közül 1 az, ami földelt (a 3 lyukas mosolygós fejes), az összes többi 'földeletlen') dugója nem földelt, de ugye a laptopnak az adaptere elméletileg a kóbort javarészt 'benyeli' (illetve hát én is így tudtam, de mások is ezt mondták, hogy tolerálja, maximum ha van fém rész a laptopon, azt ne taperoljam ilyenkor)
Vagy a laptop töltőjén megy át egy zavaró jel, vagy a töl-
tő buffere kicsi, és megérzi, ha leválik a világítás, mint
fogyasztó. Vagy még az is lehet, hogy a laptop másik 220-as
dologgal van összekötve (pl tv, aktív hangfal), és ott
lesz gubanc.
érdekes, hogy mikor le van kapcsolva a konnektor (itt fel meg le lehet kapcsolni külön mindet), de be van dugva a gép (de mint mondtam, konnektor kikapcsolva, nem tölti, nem is mutatja, hogy tölti) akkor is ez van
azaz így nem aktív töltéskor (nem aktív konnektorba dugva) is csinálja ezt
érdekes
A kapcsolók általában 1 áramkört bontanak. Jó esetben ez
a fázis. De pl a földet sosem bontják, így ha azon jelenik
meg valami csoda folytán egy impulzus, az be tud zavarni.
Azt kizártnak tartom, hogy akkora EMP löketet adjon a vi-
lágítás, hogy a laptop megkergüljön tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!