Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mikor lekapcsolom a villanyt,...

Mikor lekapcsolom a villanyt, a töltőn lévő laptopom reagál rá (bővebben lent). Földelés hiánya miatt?

Figyelt kérdés

Tehát ha ugyan abban a szobában lekapcsolom a nagyvillanyt, akkor hallom, hogy a laptopom a "kihúztál egy USB eszközt" hangot ad ki (az egér; s olyankor az egér nem is világít), majd rá egy mp-re az "USB eszköz érzékelve" hang jön (s újra világít az egér infrája).

A konnektor (Dániában vagyok, a szállásomon a konnektorok közül 1 az, ami földelt (a 3 lyukas mosolygós fejes), az összes többi 'földeletlen') dugója nem földelt, de ugye a laptopnak az adaptere elméletileg a kóbort javarészt 'benyeli' (illetve hát én is így tudtam, de mások is ezt mondták, hogy tolerálja, maximum ha van fém rész a laptopon, azt ne taperoljam ilyenkor)

2017. okt. 10. 21:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Vagy a laptop töltőjén megy át egy zavaró jel, vagy a töl-

tő buffere kicsi, és megérzi, ha leválik a világítás, mint

fogyasztó. Vagy még az is lehet, hogy a laptop másik 220-as

dologgal van összekötve (pl tv, aktív hangfal), és ott

lesz gubanc.

2017. okt. 10. 23:04
 2/3 A kérdező kommentje:

érdekes, hogy mikor le van kapcsolva a konnektor (itt fel meg le lehet kapcsolni külön mindet), de be van dugva a gép (de mint mondtam, konnektor kikapcsolva, nem tölti, nem is mutatja, hogy tölti) akkor is ez van

azaz így nem aktív töltéskor (nem aktív konnektorba dugva) is csinálja ezt

érdekes

2017. okt. 12. 21:09
 3/3 anonim ***** válasza:

A kapcsolók általában 1 áramkört bontanak. Jó esetben ez

a fázis. De pl a földet sosem bontják, így ha azon jelenik

meg valami csoda folytán egy impulzus, az be tud zavarni.

Azt kizártnak tartom, hogy akkora EMP löketet adjon a vi-

lágítás, hogy a laptop megkergüljön tőle.

2017. okt. 12. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!