Egy bojler beszerelésre mennyi a reális ár kb?
sajnálom, de nemtudom nem bírálni, a szemem előtt csinálták meg az ismerőseim azt a munkát, amiről most szó van. és 25 ezerről van szó.. jó legyen csak 15 ezer mert valaki mondjuk olcsóbban dolgozik. ha nem tudnám, hogy sok ember magának csinálta meg, akkor nyilván nem is szólok hozzá a témához, de ezen felháborodtam hogy 25 ezret mondtak rá.
nem akartam vitát kezdeményezni, így sikerült, én így látom.
bocsi
Jajj, gyerekek, ne vitázzatok. Egyszerűen kevés volt a bemenő információ.
Szélsőséges példákkal érzékeltetve: nagyon nem mindegy hogy a csupasz -kiállások nélküli- falra kell feltenni egy 200literes gázbojlert magasra, szűk helyre, stb; vagy a spejz falára egy előkészített helyre egy 30literes elektromosat (mosogatásra mondjuk és mondjuk a régi lecserélt bojler helyére).
Szóval az ultimate tanács: meg kell nézni mekkora keret van rá kb -mert ha az illető csak mondjuk 2-őt tud rászánni, akkor tényleg csak "Józsibá" jöhet szóba-, és aztán meg kell kérdezni pár szerelőt, és a legértelmesebbel megcsináltatni.
OK, így látod, de azt azért nem lenne nehéz belátnod, hogy NEM TUDJA MINDENKI MEGCSINÁLNI MAGÁNAK!
És ha magadnak csinálod faterral, akkor csak két óra, de ha vállalkozót kell hívnod, mert nincs fater, akkor az kiszállással együtt 3 óra, nem egy, hanem két embernek, és persze adjon számlát, és álljon rendelkezésre azonnal, és legyen szakismerete, amiért tanult, és legyen szerszáma, amivel dolgozik, és vállaljon garanciát és felelősséget, és adózzon, és legyen autója, azt legyen hajlandó koptatni miattad. És persze éljen meg az egészből! Na ez nem megy 2-4 ezerből! Mégha neked és a faterodnak ez meg is van 2 óra alatt... Nektek a szabadidőtök, neki a munkaideje. Tudom, hogy drága a szakmunka, és nekem is fáj, ha ki kell fizetni, de mint vállalkozó, sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy a hozzád hasonlók rohadtul nem értik az árképzést. Csak addig jutnak el a gondolatmenetben, hogy egy óra alatt megcsinálta, mi került ezen 4ezerbe? Hát a fentiek. A rendelkezésre állás, a kiszállás, az amortizáció, az adók, a könyvelő, a hirdetés költségei, hogy megtalálj az újságban, és tudd, kit lehet hívni, ha ilyen bajod van, a képzések díja, a felelősségbiztosítás díja stb. A fizetésről nem is beszéltem... Ezek közül egyiket sem kell kifizetni, ha a faterral megcsinálod 2 óra alatt. Igaz? Csak azt nézed, hogy mennyi a nettód óránként, és felszorzod. Úgy ki is jön a 2-4 ezer. Viszont ki kell mindezt is fizetni, ha vállalkozót szeretnél megbízni. Nehéz ezt felfogni? Lehet. De ez nem a vállalkozó hibája, hanem neked nincs fogalmad a szükséges járulékos költségekről.
Szóval értem a felháborodást, de tudom, hogy az ismerethiány az oka...
Hidd el, ez a munka egy vízvezetékszerelőnek egy hálátlan feladat. Kis munka. Nem éri meg annyira. Ezért fajlagosan többe kerül. Ez mindenhol így van. A kevés krupli fajlagosan drágább, mint a sok. Jöhetnél azzal is, hogy milyen lehúzás a mcdonaldsos sült krumpli. Mert fateroddal megsütöd otthon a tizedéből, mint amibe ott kerül. És ugyanannyira lesz igazad, mint a bojlerszerelős példában. (Otthon nincsenek munkavállalók, nincs üzlet, nincs a gépen hitel, nincs könyvelő, nincs adó, nincs kidobott krumpli, nincs gond, ha mégsincs otthon krumpli. Nincsenek ántsz előírások, ellenőrzések és büntetések. Nincsenek betegállományos és szabin lévő munkavállalók.)
Szóval akkor jelentkezz, a fenti költségeket is kifizetve még mindig meg akarod a munkát csinálni 2-4 ezerért! Vagy akár 25-ért!
Mert ilyen jellegű vállalás nélkül csak üres fecsegés, hőzöngés és uszítás, amit előadsz. Az szar duma, hogy 2-4 ezerért bárki megcsinálja, csakhát én éppen nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!