Egy bojler beszerelésre mennyi a reális ár kb?
A reális ár sok mindentől függ!
Sorolnék párat:
1. Mekkora a boyler?
2. Milyen anyagu a tartó fal?
( beton, tégla, átfurható, vaga csak megfurható)
3. Milyen falitartót kell alkalmazni?
4. Elektromos hálózat kialakítása
Éjjel.nappali, speciális stb.
5.A boyler abban a helyiségben lesz szerelve, ahol használják?
6. Élet és vagyonbiztonságot is garantálni fog a 6 sörös bácsika, vagy a második fürdéskor az anyuka nyakába szakad az egész cugehör?
7. Már meg van vásárolva minden szükséges anyag, és eszköz, és a helyszinen várja a mestert, vagy neki kell összeszednie mindent, és villamoson anyukához vinni?
8. Aki eddig válaszolt, még egy sem szerelt boylert, csak látta, hogy szerelt valaki. Szerintem teljesen reális ár a 25000.-ft. Egy garanciális, és üzembiztos szerelésért. Persze mindíg lesznek 6 sörös emberek is. De ha anyukára szakad a munkája, akkor ki fizeti majd a temetést?
2-3-4 ezret!?! Hol élsz te?
Legyen 4ezer! Ha papádnak segítséggel pár óra volt, legyen a szerelőknek is csak két óra! Mire ki- és visszautazik, plusz egy óra. Az háromszor 2 óra, 6 óra! Számolj az autójával, ami fogyaszt és amortizálódik, legyen 500Ft. Vagy számolj taxival? Az általad maximummaximum 4ezerből leáfázik, marad 3200, levonod az autóját, 2700Ft. Mindezt hat órai munkáért? Az 535Ft-os bruttó órabér! Vagyis 21nap*8óra munkáért kapsz havonta bruttó 89eFtot! Ebből még adózz le, meg persze szerszámozd fel magad!
És még 2ezret is írtál? Hát komolyan, hol élsz te!?
hogy hol élek én? te hol élsz ember?!
ha valaki nagyon megerőlteti magát akkor fel tud rakni egy boylert ha még egy kis segítséggel, de akkor is is!
ha 25 ezret kérne el valaki egy ilyenért, akkor havi fél milliot keresne. ha abbol a benzint meg az adót levesszük akkoris 350 körül marad. és miért? azért mert megcsinált olyan dolgokat amit más is megtudna csinálni?
gondold már végig mit írsz és utána magyarázz te észlény
Aki fel tudja rakni maga, az nem kér segítséget! Mit gondolsz miért kérdezett a kérdező?
MERT NEM TUDJA MEGCSINÁLNI! Szóval ne írd, hogy bárki megcsinálja, mert nem! Ennyi erővel miért került félmillióba a tetőm ácsolása? Azt is bárki megcsinálja, nem? Hát nem!
De tudod mit? Írjál neki privátban, és csináld meg neki 2ezerért! Legyen 4, na! És akkor már agyon kerested magad! Jaaa, hogy te inkább nem? Na látod! Ennyiért más sem!
ki mondta hogy a tetődet bárki megcsinálja te szájkaratés marha?!
akkoris megcsinálja 10emberből 7 legalább. nem egyet ismerek akinek van és egyik se hívott azért szerelőt hogy megcsinálja, és évek óta használja. nekem ne mondd hogy nincs igazam mert nem fogom elhinni. akármit mondasz!
nemtudom hogy mire fel magyarázol
szájkaratés marha a jó kvura aynukád!
"akkoris megcsinálja 10emberből 7 legalább"
A kérdező pedig 10 emberből 3! És a bojlert felrakja, de a tetőt nem. A villanykapcsolót kicseréli, de újra nem vezetékezi a házat. A csapot felszereli, de új kiállást nem csinál? Hol a határ, hogy mit tud megcsinálni otthon bárki, és mit nem? Majd te fogod megmondani, mi?!?
Legyél egy kicsit alázatos, és lásd be, hogy van, aki a tetőjét is felújítja, és van, aki "még egy vacak bojlert sem tud felszerelni"! Aki nem tudja megcsinálni, az fizet. És nem az alapján fog árat kapni, hogy te milyen nevetségesen alacsony órabért kalkulálsz magadnak. (Pár órára két embernek 2ezer forint, mi?!? Na persze! Hol élsz, kérdezem mégegyszer...)
én azt mondom hogy 25 ezret akkor sem lehet elkérni érte. ez elképesztően sok. jó lehet hogy nem tudja mindenki megcsinálni, vagy egyszerüen nincs ideje.
De akkoris.. aki pl meg tudja csinálni akár magának akár másnak, akkor az meg tudna élni belőle simán, ha csak ezzel foglalkozna(és 25 ezret kérne el érte)...
ezt lehúzásnak érzem és kész. pl ha nekem kéne egyet felrakni akkor sem adnék érte 25öt soha az életbe.
ha nem lenne senki a családomba aki meg tudná csinálni( megjegyzem van), akkor se adnék érte 10ezernél többet, mert tudom hogy sok ember dolgozik 8 órába 5-6 ezer ft-ér(kemény fizikai munkát is). hol van ez arányba?
25 ezer lehúzás és kész. nem fogom megváltoztatni a véleményemet
amúgy is miaz hogy hol a határ hogy ki mit tud otthon megcsinálni meg mit nem?
képzeld: van egy üdülőnk. 2000-ben vettük, 2002-re újítottuk fel, úgy hogy lakható legyen, mert közben a lakással is kellett foglalkoznunk. A lényeg: készítettünk egy fürdőszobát, ha hiszed ha nem, van benne egy boyler, egy csaptelep hideg-meleg vízzel, egy zuhanykabin, egy WC és még egyéb apróságok mint pl polc, tükör stb..hozzáteszem semmi nem volt, az egészet nekünk kellett felépíteni, a betonalaptól elkezdve.
most képzeld el azt barátom, hogy egyszer nem szakadt a fejünkre a boyler, egyszer sem szakadt le a csaptelep, a Wc-t tökéletesen kényelmesen lehet használni, és még a zuhanykabin kényelmesen és tökéletesen használható.
és ha ez nem lenne elég, most jön a lényeg: NEM HÍVTUNK SZAKEMBERT SEMMIHEZ!!! a szomszédaink segítettek, pár sörbe került bele +anyagárba.
na most akkor ezek után azt akarod velem elhitetni, hogy egy boyler felszerelése 25 ezer ft-ért reális?
figyelj! akármit mondhatsz nekem, nem fogom elhinni.
lásd be hogy nincs igazad és kár ezen vitatkozni
ha ez még mind nem lenne elég, édesapám soha nem tanult ilyeneket és nem ebből él, hanem elárulom egy díszfaiskolában dolgozik.
na akkor erre mondj valamit drága barátom!
ha azt feltételeznéd hogy hazudok, azzal meg magadat minősíted, mert tudom hogy nem.
Nekem nem kell dicsőítened magad, hogy milyen ügyesen felújítasz egy házat, mert én most építettem fel a sajátomat. Itt sem volt sok "szakember".
Amúgy nem mondtam, hogy 25 a legelfogadhatóbb ár, mert azt már megírták nálad sokkal okosabbak, hogy sok mindentől függ a reális ár. Viszont a te 4ezres, sőt 2ezres árad nevetséges, és nagyon messze van a realiástól! Sose vállalkozz, mert belebuksz!
Ugyanis kevered a vállalkozó vállalási árát a munkavállaló bérével! Ami nem baj, ha nem vállalkozol, és ha nem bírálod a vállalkozók árait. De azt teszed. És ez baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!