Hogy ellenőrizhető egy fűtőszál jósága?
Figyelt kérdés
Megadta magát a mosogatógépünk fűtőszála. Nem melegítette a vizet. Kiszerelve pont ugyan úgy néz ki, mint a bontott, amit kaptam. Külsőre nincs sérülés egyiken sem. Le tudom ellenőrizni, hogy jó-e, beszerelés nélkül? Rendkívül körülményes visszatenni a mosogatógépet, nem szeretném újra kibontani.2017. aug. 17. 11:17
1/9 anonim válasza:
Jóságos ?
A két érintkezőjéhez áramot érintesz , és ha nem csinál semmit akkor nem jó. Vagy egy multi méterrel is meg lehet mérni.
2/9 A kérdező kommentje:
Na a multiméteres megoldás érdekelne. Mit kell mutatnia?
2017. aug. 17. 11:46
3/9 anonim válasza:
Szakadást, testzárlatot. Mit mond az a személy, akitől kaptad? Miért dobta ki? Jól működött, csak megunta?
4/9 anonim válasza:
A külső védőburkolat felé szakadást kell mérned (még 2Mohm állásban sem mérhet semmit, 1___ van a kijelzőn), a csatlakozók között pedig annyit, amennyi a teljesítményéből adódik: U^2/P=R (feszültség a négyzeten / teljesítmény = ellenállás), például egy 1,5 kW teljesítményű fűtőszál ellenállása 52900/1500=35 ohm.
5/9 A kérdező kommentje:
Rádőlt a szekrény, megnyekkent a külseje. Pajszerrel kellett kinyitnom :O)
Tehát a két vége között szakadás kell mérjek. Este megnézem. Köszönöm a segítséget.
2017. aug. 17. 13:43
6/9 anonim válasza:
Nézd meg ezt a videót és minden világos lesz:
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget
2017. aug. 17. 14:13
8/9 anonim válasza:
NEM, nem azt írtam hogy a két vége közt szakadást kell mérni. Azt írtam, hogy "A külső védőburkolat felé szakadást kell mérned", tehát a fűtőszél külseje és a csatlakozás között szakadást kell mérned.
A két vége között annyit kell mérned, amennyit a képlettel kiszámolsz, amit leírtam.
Nem igaz hogy valaki ennyire értetlen...
9/9 A kérdező kommentje:
De sajnos igaz ;O)
Így már világos.
Köszönöm! :O)
2017. aug. 17. 15:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!