Hogyan lehet beletenni a led izzót az alábbi lámpába?
Vettem az alábbi linken található lámpát. [link]
Azaz egy tusa asztali lámpát. A boltban kipróbáltam, nagy fénye van. Itthon kibontom, nincs beletéve az izzó, tenném bele és nincs hely elforgatni, ill. belefordítani a foglalatába. Az ujjaim nem férnek el az izzó széle és búra szélei között. Csak egy drót férne bele oda, de azzal nem tudom belefordítani az izzót. Másik városban vettem a lámpát, nem akarnék oda most pont ezért beutazni.

A tervezője megérdemelne egy nem túl finom "ejnye-bejnyét".
Több módszer van, én ezeket próbálnám:
1. egy megfelelő méretű tapadókorongot nyomni az égő üveglapjára. Bedugni, elforgatni, majd óvatosan leválasztani a tapadókorongot.
2. megpróbálni, hátha egy nagyobb méretű műszerész v. orvosi csipesz két szára befér még a résbe, és azzal betekerni.
3. két csík erős szigetelőszalag vagy ragtapasz(hagyományos) az égő kúpos részére "átlósan", hogy 4-5 cm kilógjon az égő "elé". A kát ágat összefogni jó közel az égő üveglapjához, és úgy betekerni.

...a olyan az égő, lehet hogy elfordul az előlap az égőtesthez képest. Ezért a 3. a célszerűbb.
Figyelj oda: nem elég bedugni az égőt és elfordítani, közben nyomni is kell befelé.

Ez utóbbi esetben a lámpát úgy tartsd, hogy a foglalat felfelé nézzen. Könnyebben beilleszthető az égő.
Na ezt a választ jól feldaraboltam...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!