Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hogyan lehet beletenni a led...

Hogyan lehet beletenni a led izzót az alábbi lámpába?

Figyelt kérdés

Vettem az alábbi linken található lámpát. [link]

Azaz egy tusa asztali lámpát. A boltban kipróbáltam, nagy fénye van. Itthon kibontom, nincs beletéve az izzó, tenném bele és nincs hely elforgatni, ill. belefordítani a foglalatába. Az ujjaim nem férnek el az izzó széle és búra szélei között. Csak egy drót férne bele oda, de azzal nem tudom belefordítani az izzót. Másik városban vettem a lámpát, nem akarnék oda most pont ezért beutazni.

2017. aug. 13. 19:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A tervezője megérdemelne egy nem túl finom "ejnye-bejnyét".

Több módszer van, én ezeket próbálnám:

1. egy megfelelő méretű tapadókorongot nyomni az égő üveglapjára. Bedugni, elforgatni, majd óvatosan leválasztani a tapadókorongot.

2. megpróbálni, hátha egy nagyobb méretű műszerész v. orvosi csipesz két szára befér még a résbe, és azzal betekerni.

3. két csík erős szigetelőszalag vagy ragtapasz(hagyományos) az égő kúpos részére "átlósan", hogy 4-5 cm kilógjon az égő "elé". A kát ágat összefogni jó közel az égő üveglapjához, és úgy betekerni.

2017. aug. 13. 20:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
...két ágat...
2017. aug. 13. 20:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

...a olyan az égő, lehet hogy elfordul az előlap az égőtesthez képest. Ezért a 3. a célszerűbb.

Figyelj oda: nem elég bedugni az égőt és elfordítani, közben nyomni is kell befelé.

2017. aug. 13. 20:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
...sőt azt is megpróbálhatod, hogy az ujjaidat szemből az égő széléhez körben odanyomod. és úgy elfordítod. Ne legyen zsíros az ujjad (mert elcsúszik rajta), és utána takarítsd meg az égő előlapját.
2017. aug. 13. 20:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez utóbbi esetben a lámpát úgy tartsd, hogy a foglalat felfelé nézzen. Könnyebben beilleszthető az égő.

Na ezt a választ jól feldaraboltam...

2017. aug. 13. 20:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Isten vagy,köszönöm. A taapdókorongos módszer bevált. Legalább lett volna egy kis ábra vagy egy segítség a betekeréshez !!!! Még egyszer nagyon hálásan köszönöm. Megy a zöld pacsi.
2017. aug. 13. 20:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Már sikerült. A legelső válaszolónak köszöntem meg, de a többinek is köszönöm a kommenteket.
2017. aug. 13. 20:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Sajnos, mindegyik én voltam (#1)
2017. aug. 13. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!