Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Melegebb lett a pince. Lehet...

Melegebb lett a pince. Lehet a fagyasztótól?

Figyelt kérdés
2 régi 100 literes fagyasztót cseréltem le, 2 új Zanussira. Azt vettem észre, hogy észrevehetően melegebb lett az helyiség az újjal, míg a régivel nem lehetett észrevenni hősugárzást. Én arra gondoltam, hogy attól lehet, hogy az újaknak sokkal jobb a hőszigetelése, mint a régieknek, kevesebb hideg távozik belőlük. Bár hozzáteszem az újak igen melegek kívülről.
2017. júl. 30. 23:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem fagyasztó nélkül is melegebb van a pincében mint máskor.
2017. júl. 30. 23:14
 2/12 anonim ***** válasza:
18%
Ha más nem változott akkor nyilván ez miatt
2017. júl. 30. 23:15
 3/12 anonim ***** válasza:

EGy hűtőgépből, fagyasztótól soha sem hideg "távozik", hanem hő. A belsejét hűti,a külsegét melegíti, de az egyenleg pozitív, összességében hőt termel.

Ha egy fagyasztót nyitva hagynál, akkor folyamatosan menne a motorja, viszont a helyiség, ahol van, nem lehűlne, hanem felmelegedne, és a páratartalma lecsökkenne, mert ráfagyna a hűtőtér belsejére.

2017. júl. 30. 23:15
 4/12 anonim ***** válasza:

# 3 Nem feltétlenül. A hőterhelés időben nagyon változik. A rosszúl szigetelt hüttö lehet hogy jobban visssza fogta ezeket a maximumokat.

De az is elképzelhettő hogy megnöt az operativ hőmérséklet. Az ember hő érzetében nagyon fontos a körülötte lévő felületek hömérséklette. Mint pl amikor kiálsz a napra. Ha jelentösen csökkent a hideg felület akkor ez is okozhatja.

2017. júl. 30. 23:29
 5/12 A kérdező kommentje:
2 napja cseréltem le őket, s most nem voltak akkora melegek errefelé, mégis melegebb a pince, mint pl. 1-2 hete, amikor 35-36 fokok voltak.
2017. júl. 30. 23:39
 6/12 anonim ***** válasza:

És mi alapján mondod, hogy melegebb a pince? Lemérted vagy csak érzetre?

Az lehetséges, hogy párásabb lett a levegő és azért érzed melegebbnek. Mivel a jobban szigetelt fagyasztón kevésbé tud lecsapódni a pára.

2017. júl. 31. 06:30
 7/12 nemcso ***** válasza:

A régi fagyasztóból kiszedett dolgok kerültek át az újakba :

1. Az új fagyasztók mentek üresen is, hiszen le kellett hűteni a belső terüket, hogy ne melegedjenek fel a beléjük pakolt fagyasztott dolgok.

2. Az átpakolásnál mindenképpen felmelegedik valamennyire a fagyasztott áru, tehát a legmagasabb fokozaton kell működnie az újaknak, legalább még egy napig.

Ezek mind plusz hőtermeléssel járnak...

2017. júl. 31. 09:57
 8/12 anonim ***** válasza:
#4 de igen, feltétlenül, mivel hőt nem tud elvonni a környezetétől, mivel nem tudja hova leadni. A fagyasztó nem split klíma. Hőt csak termelni tud, többet ad le a motor és a radiátor a hátulján, mint amennyit a hűtőtérből elvon. Nem vitázom, általános iskolai fizika, ez tény, a többi csak okoskodás.
2017. júl. 31. 10:06
 9/12 Szirty ***** válasza:

Igen. Ahogy az előttem szóló írta. A hűtőgép hőt termel.

Ha a szigetelése rossz, vagy a hatásfoka kisebb mint a réginek akkor a kompresszor több időt megy így még több hőt termel.

Ezzel együtt több áramot is fogyaszt.

Hagyj neki több időt hogy beálljon a hőmérséklet benne. Utána lehet hogy nem lesz melegebb észrevehetően mint az előzővel.

2017. júl. 31. 10:47
 10/12 anonim ***** válasza:

# 8/9 Sehol nem írtam hogy nem termelne hőt vagy azt higy hüttené a szobát.

[link]

A második képen van egy példa arról hogy mekkora hütési teljesitményt igényel egy helység. Ha valamivel letudod végni a csucsot elnyelni az energiát akkor sokkal kevésbé fog fölmelegedni a helység. Ezért nincs szükség hütésre a régi paraszt házakba.

Amúgy igy hogy csak két napja cserélted valoszinü az okozta amit a # 6/7 írt.

2017. júl. 31. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!