Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » LG mosógép direct drive...

LG mosógép direct drive motorja meghibásodáskor zúgó hangot adhat ki, illetve nem centrifugál?

Figyelt kérdés

Működik a mosógép rendesen, a "hibát"

leszámítva (forgatja a dobot, szívja a vizet és rendesen le is engedi), de nem centrifugál, plusz nagyon fura hangot ad ki akkor. Továbbá olyan mintha akarna centrizni, de mégse tud, mintha akarná a motor forgatni, csak nek tudja. Nagyon fura, főleg az, hogy forgatja szépen a dobot a motor, de nem hajlandó centrifugálni. Tapasztalt már valaki hasonlót? Fogok hívni szerelőt mindenképp.

2017. júl. 29. 22:56
 1/6 A kérdező kommentje:
Holnap megnézem a szivattyút is. Nem biztos, hogy ott rejlik a hiba, de egy próbát megér, aztán megpróbálok egy mosást, ha nem változik, akkor szerelőt kell hívnom.
2017. júl. 29. 23:09
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha a vizet nem szívja le, akkor nem tud felpörögni.
2017. júl. 30. 00:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Új mosógép? Mert sok új gép tulajt megviccelt már, ahogy rendezi a ruhát. Extrém esetben akár egy fél óráig is próbálkozik, mire annyira balanszban lesz a ruha, hogy rápörget, és kicentriz.
2017. júl. 30. 07:57
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem új gép. 5 éves a mosógép. Eddig is voltak problémáim az egyensúly rendezésével. Volt úgy, hogy többször is meg kellett állítanom és rendezni a ruhákat, mert egyszerűen nem tudott rendesen elkezdeni centrifugálni, ugrált stb. És valóban, volt úgy, hogy megnyúlt a mosási idő jócskán, mert nem tudott centrifugálni.

Megnéztem a szűrőjét, kiszedtem egy csomó hajat, egy kavicsot meg egy fogpiszkálót (apukám használt fogpiszkálót és bele is teszi a zsebébe, ha nem tudja eldobni hirtelen, én pedig nem vettem ezt észre). Meg a tegnap esti sikertelen mosás után a vizet eresztettem ki belőle.

A sikertelen program a 30 perces volt. Tegnapról bent ragadt a ruha, így egy öblítés+centrizést csináltattam vele és félve vártam, hogy mit is fog csinálni. Szépen lejárt a ciklus, nem volt szokatlan dolog az egész program alatt.

Időnként pedig szokásom üresjáratban a leghosszabb programmal a legmagasabb hőfokon is megjáratni a gépet, hogy a letapadt mosópor/mosógél maradványok egy része is eltűnjön. Lehet mindig is olyan hangot adott ki, de számomra mégis fura, ismeretlen hang kíséretében melegítette fel a vizet 95 fokra. De kicentrizett, leeresztette a vizet, szóval nem lehetett panaszom. Ma még egy 30 percest ki fogok próbálni a biztonság kedvéért. Azért a szerelő telefonszámát előkészítettem biztos, ami biztos alapon.

Szeretném, ha még legalább 1-2 évet menne, nagyon szeretem ezt a mosógépet - ráadásul anyagilag sem állunk úgy, hogy egy újat vegyünk.

2017. júl. 30. 16:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha a fura hang sistergő, pattogó hang, akkor érdemes lenne 1kg citromsavval átmosni a gépet. Gazdaboltban 1000Ft alatt van, egy 95 fokos program az összes vízkövet feloldja majd.
2017. júl. 30. 16:32
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem, nem ilyen jellegű volt a hang. Mechanikus, zúgó hang, ami nem állt le csak, ha már "túljutott" a centrifugálásos részen, rendesen bántotta a fülemet. És úgy tűnt akar centrifugálni, de a dob nem mozdult. Fura volt nagyon.

Ezt a citromsavasat meg fogom próbálni. Én minden nélkül szoktam 95 fokos programra állítani, hogy kimossa a maradványokat.

2017. júl. 30. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!