LG mosógép direct drive motorja meghibásodáskor zúgó hangot adhat ki, illetve nem centrifugál?
Működik a mosógép rendesen, a "hibát"
leszámítva (forgatja a dobot, szívja a vizet és rendesen le is engedi), de nem centrifugál, plusz nagyon fura hangot ad ki akkor. Továbbá olyan mintha akarna centrizni, de mégse tud, mintha akarná a motor forgatni, csak nek tudja. Nagyon fura, főleg az, hogy forgatja szépen a dobot a motor, de nem hajlandó centrifugálni. Tapasztalt már valaki hasonlót? Fogok hívni szerelőt mindenképp.
Nem új gép. 5 éves a mosógép. Eddig is voltak problémáim az egyensúly rendezésével. Volt úgy, hogy többször is meg kellett állítanom és rendezni a ruhákat, mert egyszerűen nem tudott rendesen elkezdeni centrifugálni, ugrált stb. És valóban, volt úgy, hogy megnyúlt a mosási idő jócskán, mert nem tudott centrifugálni.
Megnéztem a szűrőjét, kiszedtem egy csomó hajat, egy kavicsot meg egy fogpiszkálót (apukám használt fogpiszkálót és bele is teszi a zsebébe, ha nem tudja eldobni hirtelen, én pedig nem vettem ezt észre). Meg a tegnap esti sikertelen mosás után a vizet eresztettem ki belőle.
A sikertelen program a 30 perces volt. Tegnapról bent ragadt a ruha, így egy öblítés+centrizést csináltattam vele és félve vártam, hogy mit is fog csinálni. Szépen lejárt a ciklus, nem volt szokatlan dolog az egész program alatt.
Időnként pedig szokásom üresjáratban a leghosszabb programmal a legmagasabb hőfokon is megjáratni a gépet, hogy a letapadt mosópor/mosógél maradványok egy része is eltűnjön. Lehet mindig is olyan hangot adott ki, de számomra mégis fura, ismeretlen hang kíséretében melegítette fel a vizet 95 fokra. De kicentrizett, leeresztette a vizet, szóval nem lehetett panaszom. Ma még egy 30 percest ki fogok próbálni a biztonság kedvéért. Azért a szerelő telefonszámát előkészítettem biztos, ami biztos alapon.
Szeretném, ha még legalább 1-2 évet menne, nagyon szeretem ezt a mosógépet - ráadásul anyagilag sem állunk úgy, hogy egy újat vegyünk.
Nem, nem ilyen jellegű volt a hang. Mechanikus, zúgó hang, ami nem állt le csak, ha már "túljutott" a centrifugálásos részen, rendesen bántotta a fülemet. És úgy tűnt akar centrifugálni, de a dob nem mozdult. Fura volt nagyon.
Ezt a citromsavasat meg fogom próbálni. Én minden nélkül szoktam 95 fokos programra állítani, hogy kimossa a maradványokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!