Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Klímánál mi a különbség a...

Klímánál mi a különbség a Cool és a Dry funkciók között?

Figyelt kérdés
Ez egy inverteres Samsung klíma, mindkettőn azt érzem, hogy hűt mindkettő funkció, a Dry a párásítás tudtommal, de akkor mégis mi értelme ennek, ha ugyanúgy hűt. Továbbá valahol olvastam, hogy Dry funkció közben a lehető legalacsonyabbra veszi a klíma a ventilátora (nem a kompresszor) fokozatát, ez a klíma 18 fokos Dry funkcióval maxon megy. Szóval nem értem.
2017. jún. 25. 13:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Én nem értek hozzá, de azért megpróbálok segíteni.

A Dry, angolul szárazt jelent tehát gondolom az párátlanít (kiszárítja a levegőt). Talán benti teregetésnél lehet jó, hogy ne penészesedjen a fal a párás levegő miatt (bár ehhez sem nagyon értek :D 16/F vagyok :D)

A Cool meg csak szimplán hűt.

2017. jún. 25. 16:47
 2/3 anonim ***** válasza:
2017. jún. 25. 16:58
 3/3 anonim ***** válasza:

A cool a hűtés, a dry a szárítás (párátlanítás) funkció.

A levegő hűtése azzal (is) jár, hogy a hidegebb levegő kevesebb párát bír megtartani. A páratartalom egy része a levegőt hűtő fém lamellákon kondenzálódik és a klíma kivezeti kültérre a kondenzvizet.

Hűtő üzemmódban a levegő hőmérsékletének a csökkentése a fő cél, a beállított hőmérsékletig. Ekkor a klíma erőteljesen működik, nagy mennyiségű kondenz képződik, azaz elég durván szárítja a levegőt, és erőteljesen hűti azt.

A dry funkción a szárítás a fő cél. A lehető legkíméletesebb hűtéssel próbálja a klíma a fém lamellákat a harmatpont alatt tartani, hogy a levegő párája kondenzálódjon rajta. Nyilván így is hűti a levegőt, de nem annyira, mint cool funkcióban.

2017. jún. 25. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!