Hány tonna nyomásnak felel meg 150 Bar?
Igen. A bar az bar BARmilyen a közeg.
A "tonna nyomással" csak akkor egyeztethető ha megmondod mekkora felületre hat a nyomás.
Olyan a kérdésed mint ha azt kérdeznéd mennyi idő alatt lehet odaérni 150 km/h sebességgel de mondanád meg honnan hova.
Igazabol 22négyzetcentiméter felületre.Viszont nézem a hidroulikus és a pneumatikus présgépeket és van egy olyan gyanum , hogy a pneumatikus(levegonyomasos) presgepnek nem kell akkora bar nyomas ugyanahhoz a tonna erokifejteshez mert a levegot konnyebb osszepreselni mint a hidroulikus(olajos)gepnek mert a hidroulika olaj surubb.Ebben lehet valami logika?
Egyebkent a 10 bar nyomasra irnak 50 tonna tomeget.a szamoloban ami a neten van pedig nem jonne ki ezaz adat.
Nincs benne semmi logika amit írtál :-), de nincs azzal baj ha gondolkodsz, még ha nem is jól.
Pneu prések azért dolgoznak kisebb nyomással, mert a pneu munkahengerek biztonsági szempontból nem készülnek nagyobb nyomásra. így jóval nagyobb átmérőjű munkahenger kell, mert nagyobb dugattyúfelület szükséges.
Viszont azt elárulom hogy a profi prések mind hidraulikusak, ugyanis az összepréselt levegő rugalmas, csúnya dolgokat tud művelni.
A hidtaulikus prés sokkal finomabban szabályozható.
Pneumatikusakat csak automatizált munkafolyamatok végrehajtóiként alkalmaznak.
Sziasztok!
Valami hasonló problémám van nekem is, szeretnék egy présgépet építeni. Van egy dugattyúm, ami a nyomásmérő szerint max 150 bar nyomásra alkalmas. Ha csatolok hozzá egy hidraulika tápegységet, ami "kiszolgálja" 150 bar nyomással, a dugattyú szára 7 cm átmérőjű, mekkora felületen kell nyomnia, hogy a maximumot ki tudjam hozni belőle? Illetve ezekkel a paraméterekkel hány tonna nyomás amit kifejt? Van aki azt mondja, minél nagyobb a felület, annál nagyobb a nyomás,de max 10 cm átmérőben gondolkozom.
Előre szeretném közölni, hogy érettségin én voltam az egyetlen, aki az osztályban megbukott matekból....
Köszi
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!