Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Gaztuzhely vs. Elektromos?

Gaztuzhely vs. Elektromos?

Figyelt kérdés
2010. máj. 13. 09:49
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
elonyok ,hatranyok?
2010. máj. 13. 09:49
 2/11 anonim válasza:
Gáztűzhely, elektromos sütővel. :) Főzésnél fontos, hogy közben is tudd szabályozni a hőmérsékletet, elektromosnál ezt nem tudod megtenni, mert attól, hogy lekapcsolod vagy lejjebb kapcsolod, a főzőlap még meleg marad és csak lassan hűl. Tehát nem rögtön lesz alacsonyabb a főzési hőmérséklet. Viszont jobb az elektromos sütő, mert sütésnél fontos az egyenletes sülés.
2010. máj. 13. 09:58
 3/11 anonim válasza:

Nekem volt mindkettő.

Az elektromosnál azt szerettem, hogy nem kellett végig bekapcsolva hagyni ( pl. tészta főzésnél), mert sokáig tartja a hőt, így kikapcsolt állapotban is elkészül az étel.

Amit nem szerettem az az, hogy lassabban is reagál. Pl. ha valami alatt lejjebb kell venni, akkor csak később hagyja abba pl. a forrást, hiszen idő, míg lehűl. ebből fakadóan lassabban is melegszik.

a gáztűzhelyemre rosszat nem tudok mondani. az igaz, hogy a begyújtása macerásabb, de jó tűzhelynél ez is csak egy pillanat. Én jobban szeretem, mivel rögtön tudom szabályozni az étel alatt a hőfokot. Meg kell tanulni vele főzni, de nekem jobban tetszik.

Én a gáztűzhelyre szavazok.

2010. máj. 13. 09:59
 4/11 anonim ***** válasza:
legjobb a kombi, én mindkét tipust használtam évekig, van tapasztalatom, most kombim van, a főző rész gáz (nem fut ki, nem ég oda, nem ragad le), a sütő rész villany, van benne forgó grill, légkeverés, gyönyörűen sül minden.
2010. máj. 13. 10:00
 5/11 anonim ***** válasza:
A bölcs háziasszonyok szerint vagy kombi mindkettő. Sütni elektromosban jobb, jobban átjárja a meleg; főzni viszont gáztűzhelyen a jobb. ( nem kell a megfelelő hőfokra "várni" pl.)
2010. máj. 13. 10:13
 6/11 anonim ***** válasza:
*vagy kombi vagy mindkettő
2010. máj. 13. 10:14
 7/11 A kérdező kommentje:
Gaztuzhelyem van,egy ismerosom nemreg vett elektromost,a suto is az(Whirpool)de sajnos mindent el kell adjon ,ezert fel aron meg tudom venni tole.Ezert kerdeztem.
2010. máj. 13. 10:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Én évekig főztem gázon, de mikor a mostani lakásba költöztünk, itt kerámialapos volt, és csak ilyet fogok ezentúl venni, ha egyszer még kell! Én nagyon szeretem, ugyanúgy lejjebb tudom venni a hőt az edény alatt a szabályozóval, mint a gázon. Ez nekem nagyon fontos, mert sokat főzök kuktában. A másik nem utolsó szempont, hogy a gázossal ellentétben ezt pofon egyszerű takarítani, ha valami kiugrik az edényből, csak meg kell várni, míg kihűl a lap.
2010. máj. 13. 10:19
 9/11 anonim válasza:
A kérdezőnek! Szerintem csak azért ne vedd meg, mert féláron van. Két tűzhelyet úgysem fogsz használni. Viszont ha keveset főzöl és nagyon sokat sütsz, akkor cseréld ki a mostanit a félárasra.
2010. máj. 13. 11:45
 10/11 A kérdező kommentje:
Szoval biztos hogy CSAK az ara miatt nem veszem meg,ezert is kertem velemenyeket!
2010. máj. 13. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!