Miért nem szivattyúzza le a vizet az ELEKTROLUX mosógépem?
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni.
Elektrolux TimeSaver EWB 105205 W típusú mosógépem nem szivattyúzza ki a vizet. Egyik programon sem. Eddig ha új program indult, akkor is szivattyúzással kezdett mindig, de most azt sem csinálja. Hallani egy halk kattanást, ami kapcsolná a szivattyút és egyet ami kikapcsolná, de a szivattyú nem indul el. A program eztán elindul és úgy végigmegy, ahogy kell, csak nem szívja le a vizet egyik szakasz végén sem.
Hol keressem a hibát, illetve mi lehet az?
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Én első körben kiszedném a szűrőt. Ha nincs tele rongymaradékkal, akkor is segíthet, hogy közben kifolyik a víz a gépből, és esetleg kimossa azt a dolgot amitől megszorult a szivattyú.
Második lépésben a szivattyút szedném szét és megnézném miért nem indul el.
Ha a szűrőt nem tisztítod 3-4 havonta akkor azt gyorsan tekerd ki!
Nagy valószínűséggel az a gond de ha nem akkor szerelő.
Lehet, hogy maga a leeresztőszivattyú ment tönkre. Én Zanussiban cseréltem magam, pedig nem vagyok szakember.
4 csavar tartotta az oldalburkolatot, még néhány a szivattyút, meg volt rajta egy csatlakozó. Kiszereltem, elvittem egy alkatrészes boltba és mondtam, hogy ugyan ilyet kérek. Adtak, beszereltem és voliá.
Megoldódott a probléma. :)
Kontakt hiba volt a szivattyú lábainál.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!