Elektrolux tűzhelyben miért nem sül szépen a süti?
Öt éves múlt az Elektrolux tűzhelyünk. Az a gondom, hogy nem tudok benne sütni egy szép piskótát, vagy egy egy kavarós süteményt sem. Ha légkeverésesen sütöm, megég a teteje, nyers marad a közepe. Ha alsó felső sütési móddal sütöm, a széle hamar pirul és akkor sem sül át a közepe.
Nem fehér liszttel és nem fehér cukorral sütök, mert nem eheti a gyerek. Akinek ilyen tűzhelye van, legyen szíves néhány jó ötletet adni! Előre is köszönöm!
pasi vagyok, tehát mindenhez hülye..a sütővel nagyon sokféle képpen lehet variálni..
én azt tenném ebben az esetben, hogy csak alul fűteném mondjuk 170 fokon, és a tepsit a második polcra tenném..
én a kenyér/zsömle/pogácsa sütéssel szoktam variálni..
a légkeverés már nem menő nálam, jobban szeretem az alul/felül, illetve a csak alul fűtést.. a titok a hőmérséklet, és a polcmagasság..
tehát alul fűtöd, második sorba teszed a rácsot, arra a tepsit, mindezt 170 fokon 50 percig..néha megsasolod, ha nagyon szőke, de a szúráspróba jó, akkor 200 fokra alul-felül 15 percig...
járj szerencsével.
Köszönöm a válaszod! Pasi létedre egészen jól értesz a sütéshez.:)
Ezt az egy opciót, amit Te javasoltál még nem próbáltam ki.
Bár, mint írtam reform sütikkel nehezebben bánik a sütő a liszt és cukorpótló miatt.Piskótánál letesztelem.
Még egyszer köszönöm értékes válaszod!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!