Elektrolux tűzhelyben miért nem sül szépen a süti?
Öt éves múlt az Elektrolux tűzhelyünk. Az a gondom, hogy nem tudok benne sütni egy szép piskótát, vagy egy egy kavarós süteményt sem. Ha légkeverésesen sütöm, megég a teteje, nyers marad a közepe. Ha alsó felső sütési móddal sütöm, a széle hamar pirul és akkor sem sül át a közepe.
Nem fehér liszttel és nem fehér cukorral sütök, mert nem eheti a gyerek. Akinek ilyen tűzhelye van, legyen szíves néhány jó ötletet adni! Előre is köszönöm!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
pasi vagyok, tehát mindenhez hülye..a sütővel nagyon sokféle képpen lehet variálni..
én azt tenném ebben az esetben, hogy csak alul fűteném mondjuk 170 fokon, és a tepsit a második polcra tenném..
én a kenyér/zsömle/pogácsa sütéssel szoktam variálni..
a légkeverés már nem menő nálam, jobban szeretem az alul/felül, illetve a csak alul fűtést.. a titok a hőmérséklet, és a polcmagasság..
tehát alul fűtöd, második sorba teszed a rácsot, arra a tepsit, mindezt 170 fokon 50 percig..néha megsasolod, ha nagyon szőke, de a szúráspróba jó, akkor 200 fokra alul-felül 15 percig...
járj szerencsével.
Köszönöm a válaszod! Pasi létedre egészen jól értesz a sütéshez.:)
Ezt az egy opciót, amit Te javasoltál még nem próbáltam ki.
Bár, mint írtam reform sütikkel nehezebben bánik a sütő a liszt és cukorpótló miatt.Piskótánál letesztelem.
Még egyszer köszönöm értékes válaszod!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!