Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Egy 120 L-es Hajdu bojler...

Lacc1980 kérdése:

Egy 120 L-es Hajdu bojler belsejébe a repedés javítható?

Figyelt kérdés
A bojler alján a csavaroknál van egy kb 10x1mm-es repedés. Ki lehet valamivel keni ami elzárja ezt a kis rést?
2017. márc. 19. 22:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Szentelt víz.

Ha a vas repedt, akkor kuka. A belső része valószínűleg már krepp papír vékony lehet, az is rozsdából.

Max meg lehet hegesztetni, de a nyomás alatt lévő tartályt nem jellemző ragasztgatni.

2017. márc. 19. 23:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Megvan bőven a vastagság (3 mm) Én kipufogó javító pasztára gondoltam de még nem próbáltam. Egy kisérletet talán megér mielött kidobnám.
2017. márc. 20. 09:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Már kérdezték hogy mi van elrepedve. Te hogy látsz bele a belsejébe, mert ahhoz nagyon szét kell szedni. De én szedtem már szét bojlert és rozsda mentes anyagból van az.
2017. márc. 20. 10:36
 4/5 anonim ***** válasza:

" rozsda mentes anyagból van"

Nem rozsdamentes, csak galvanizált. De ha az anódot nem pótolják, akkor nem sokáig tartja a frontot. Pár év alatt tönkremegy a bevonat is, utána meg a tartály anyaga.

[link]

[link]

[link]

[link]

2017. márc. 20. 11:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Elrepedve az alaplap rögzítő csavar alatti peremen van egy kb 5x1mm -es repedés, próbáltam szilóval kinyomni de mire teljesen feltöltöttem volna elkezdett csepegni/nem fojt/ de valószinüleg a sziló sem száradt meg rendesen. Amúgy betettem egy zseblámpát és így láttam a repedést. És belül tapogatva csak itt van egy kis kb 1 cm átmérőjü kis vékonyabb rész de az is kb 3-4 mm vastag. Ez egy hétvégi házban van és a télen tele volt vízzel és azok a -1x fokok valószínüleg nem használtak neki. Egyenlőre a ha más jobbat nem tudtok ajánlani akkor kipufogó tömítövel megpróbálom, hőlégfúvóval fel tudom melegíteni hogy megkössön. Ha valaki tud valami jobbat ajánlani szivesen venném. De egy ilyen pici repedés miatt nem akarom lecserélni, ha pl végig lenne repedve a fala már kicsréltem volna kérdés nélkül.
2017. márc. 20. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!