Elfagyott maga a hidroforom, ilyenkor mit tehetnék? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
A vízaknámnak a tetejére nem sikerült megcsinálni a tél előtt az aknafedőt, sajnos. Ideiglenes megoldásként hullámpala, kőzetgyapot, homok szigetelést kapott nagyon vastagon. Volt már eddig is -15 fok, és nem fagyott el a hidrofor, de most a szél miatt igen. Sajnos a homok megfagyott, egyedül nem tudom felverni, ember nincs aki segítsen, leghamarabb hétfőn. Ha továbbra is kapja a hideget, akkor a víz ami benne van, szétnyomhatja a szivattyút, igaz? Vagy már megfagyott annyira a víz, hogy nem tud tovább tágulni? Nagyon fontos :(2017. jan. 6. 20:56
1/8 anonim válasza:
A szivattyú a kút alján van. Az nem fog megfagyni. Viszont a hidrofor tartályt megnyomhatja.
2/8 A kérdező kommentje:
De, el tud fagyni. Tavaly is jártunk így, akkor még a régi telek szivattyújánál... maga a lapát totál elfagyott, nem tudott forogni.... Sajnos, csóró vagyok, így jártam.
2017. jan. 6. 21:08
3/8 anonim válasza:
Hány méter a kút? Milyen szinten van a hidrofor?
4/8 anonim válasza:
ha tavaly elfagyott iden miert hagytad ?eleg lett volna csurgatni egy csapot otthon azt nem fagy el.
5/8 A kérdező kommentje:
Volt csap megnyitva, direkt ezért, és mégis. Szóval nem értem én sem. A kút 25 méter mély, a hidrofor pedig 120 centi mélyen van. Nem tudom, hogy mi van és hogy....
2017. jan. 6. 22:04
6/8 A kérdező kommentje:
Igazából, meg van a probléma. A vízvezeték-rendszer fagyott el, ma nem sikerült kiolvasztani. Tudom, most is hideg van, holnap kínlódás lesz... de holnap az aknánál neki állok melegvízzel olvasztani, hátha.
2017. jan. 8. 17:23
7/8 anonim válasza:
Nyisd meg a csapot. Majd próbáld az aknanal melegíteni. Ha picit olvad lesz atfolyas és felolvasztja.
8/8 A kérdező kommentje:
A hidrofor most fel van hozva a lakásba, mert annak is olvadnia kellett...
2017. jan. 9. 10:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!