Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Szivárgó bojlert kellene...

Edömér2 kérdése:

Szivárgó bojlert kellene elzárnom vagy átmenetileg tömítenem, képek segítenek, segítene valaki?

Figyelt kérdés
Lefotóztam, a piros csônél szivárog, el kellene zárnom a vizet, hogy kifollyon belôle minden víz, hogy valahogy átmenetileg valamivel tömíthessrm erre a hétre. Melyik csapot kellene használnom, hogy ne szivattyúzza újra a vizet? A kéknél levô krómozott csapot elfordítottam, de ezzrl nrm zártam el az utánpótlást. A kérdés az is, hogy a kék a hidegvíz, a piros a kijövô felmelegített meleg igaz? Mi lehet a végig piros csô és a hozzá tartozó fehér csap? Képek:

2016. dec. 27. 00:07
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Ismerős... összerohadt a sarokszelep, a műanyag tekerőgomb meg feladta az első erősebb elzárási kísérletre.

Nekem már egy ideje a szerszámos szekrényben mindig van itthon egy tartalék sarokszelep, némi kóc, és két flexicső, mert ezeknek a bojlereknek beépített naptára van, mindig péntek este, vagy ünnep előtt megy tönkre valami... :)

2016. dec. 29. 09:09
 22/25 anonim ***** válasza:
A bojlernek annyi. Nem a cső kötésnél folyik, hanem ahol oda van hegesztve a tartályhoz a cső, ugyanis az belül a tartály tetejéig tart, és maga a cső egyben van egészen az alsó rácsatlakozásig. Venned kell egy másik bojlert sajnos.
2016. dec. 31. 16:05
 23/25 anonim ***** válasza:
Előbb megy az tönkre, csak senki nem figyel rá, vagy pedig leszarja, csak működjön, és kapkod, ha bedöglik.
2016. dec. 31. 16:07
 24/25 A kérdező kommentje:
vajon az alsó lemez cseréje is elég lehet vagy kuka az egész? Egy éve lett vízkôtelenítve, fútôszál cserélve.
2017. jan. 5. 03:28
 25/25 anonim ***** válasza:

A két csőcsonk a tartály része, nem az alsó lemezé, sajnos csere.

(Bezzeg a mi időnkben... volt egy 55-ben gyártott Hajdu bojler, 89-ben kezdett szivárogni, de csak azért, mert a csőcsonknál valami állat szerelő megsértette a tüzi horganyzást. 3mm vastag vaslemez volt a tartálya, amikor leflexeltük az algát kíváncsiságból, látszott hogy mindenhol sértetlen belül is...)

2017. jan. 5. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!