Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Szivárgó bojlert kellene...

Edömér2 kérdése:

Szivárgó bojlert kellene elzárnom vagy átmenetileg tömítenem, képek segítenek, segítene valaki?

Figyelt kérdés
Lefotóztam, a piros csônél szivárog, el kellene zárnom a vizet, hogy kifollyon belôle minden víz, hogy valahogy átmenetileg valamivel tömíthessrm erre a hétre. Melyik csapot kellene használnom, hogy ne szivattyúzza újra a vizet? A kéknél levô krómozott csapot elfordítottam, de ezzrl nrm zártam el az utánpótlást. A kérdés az is, hogy a kék a hidegvíz, a piros a kijövô felmelegített meleg igaz? Mi lehet a végig piros csô és a hozzá tartozó fehér csap? Képek:

2016. dec. 27. 00:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Köhöm, köhöm. Azért az áramtalanításról ne feledkezzünk meg. Tudjátok, anélkül szétég a fűtőbetét. Az a bojler pedig kuka szerintem, mivel a hegesztésnél folyik a víz.
2016. dec. 27. 07:55
 12/25 anonim ***** válasza:

Ne csinálj semmit, ennek vége. Az anód nem cserélése miatt a meleg csonknál folyik a víz:

[link]

Látszik a képen, hogy nem a flexicső csatlakozásnál van a szivárgás, hanem a menetes csonkon is folyik a víz, ráadásul sárgás színű, rozsdás. A korrózió belülről megette a boljlert, bármikor spriccelős szivárgássá alakulhat, bár ha nem piszkáltad az utóbbi években, a vízkő még ősszetartja :/

Leereszteni azzal a szeleppel kell, amire a piros cső van ráhúzva. Ha elzártad a bemenő vizet, utána nyisd meg a zuhany meleg csapját, hogy tudjon levegő menni a bojlerbe a víz helyére.

Mindezt csak azért tedd meg, hogy ne a szerelő órabére ketyegjen két órán kresztül, ameddig leürül a bojler, amikor jönnek cserélni. Merthogy ez menthetetlen.

2016. dec. 27. 12:53
 13/25 anonim ***** válasza:
Vegyél FÉG típusú faláttöréses vízmelegítőt! Annál jobb nincs + korlátlan meleg víz! Max membrán baja van 4-5 évente az meg 2-3 ezerért kicseréli a szerelő... nekem nemkéne bojler...
2016. dec. 27. 13:12
 14/25 A kérdező kommentje:
Mennyi idô, amíg kifolyik? Mert a krómcsapot víszintbe tettem, fehér csap elforgat (már rég lekapcsoltam az áramról)melegvizes csapokat kinyit, és most így megy vagy 40perce, folyik rendesen, nem akar megállni. Egyébként ha én laktam volna itt, rendszeresen leeresztettem volna, hogy ne halmozódjon fel a vízkô. Az anódcserére is oda lehetett volna figyelni, de mindenki leszarta.
2016. dec. 27. 14:02
 15/25 A kérdező kommentje:
Igen, valami jobb megoldás jobb lenne, minthogy ha egyedül vagyok ha nem mindig 80litert melegítget, rozsdásodik, vízkövesedik, ha baj van 80liter áztat szét mindent, baromi pazarló.
2016. dec. 27. 14:03
 16/25 anonim ***** válasza:
Vegyél FÉG típusú faláttöréses vízmelegítőt! Annál jobb nincs + korlátlan meleg víz! Max membrán baja van 4-5 évente az meg 2-3 ezerért kicseréli a szerelő... nekem nemkéne bojler...
2016. dec. 27. 14:08
 17/25 anonim ***** válasza:

Egyszer is olvasta mindenki, nem kell még egyszer bemásolni a gázbojleredet. Az, hogy senki nem reagált rá, nem azt jelenti, hogy vakok vannak itt, hanem azt hogy az irreleváns hozzászólásodat ignorálták.

Ezer és egy oka lehet, hogy nem gázbojler van:

-nincs kémény

-nincs gáz

-kevés a fürfőlégköbmétere egy gázkészülékhez, nem engedélyezték.

(moderáció esetén az okafogyottá vált reagálásomat is legyetek szívesek törölni, köszönöm ! )

2016. dec. 27. 15:03
 18/25 A kérdező kommentje:
fôcsapot elzárva már üres, valószínû el van törve a bemeneti csap, azért nem eresztett le.
2016. dec. 27. 17:40
 19/25 anonim ***** válasza:

"Vizet leereszteni viszont azért egy majom is tud gondolom, ezért kérdeztem, hogy hogy kell leereszteni, melyik csappal? "

Most akkor tudod, vagy nem tudod?

2016. dec. 28. 12:19
 20/25 A kérdező kommentje:
hàt annàl nincs is jobb tanàcs, minthogy ne csinàljak semmit...a csap elforgott a fèmen, fogòval màr el tudtam zàrni. Ez ll segíthet olyannak, aki hasonlóan jàr. Ezentùl rendszeresen le fogom ereszteni, hogy kimosòdjon a sok mocsok. Ès valóban csak a vízkô tartja össze belülrôl.
2016. dec. 29. 01:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!