Elromlott a hűtőnk, jótállási időn belül, a régit elvitték, újat nem hoztak, ilyenkor mi a teendő? Valaki ért ehhez?
A garancia tekintetében a forgalmazó aki felelősséggel tartozik, őket keressétek.
Ha nincs eredménye, akkor az összes rendelkezésre álló infóval és dokumentummal a fogyasztóvédelemnél kell jelentkezni akár levél, akár email formájában.
A garancia tekintetében miért a forgalmazó a felelős? ez nem igaz. Kisebb tételeknél esetleg ahol nincs garancia levél, hanem csak blokk, de nekem erre is volt példám és a forgalmazó cserélte a kis gépet.
De egy hűtőnél a márka szervízt kell hívni akik a garancia jegyen fel vannak tűntetve. Őket hívtad? ők vitték el? Azt kell most hívni aki elvitte. remélhetőleg a márkaszervíz volt mert ha nem és még papírt sem kaptál akkor sajnos ellopták a hűtődet.
szerintem tisztázzuk, hogy ki a forgalmazó mert már én is belezavarodtam :) az első leírásom volt a jó. Nem a forgalmazó felel a garanciáért. Csak aztán már én is félre értettem mert volt ahol szintén rosszul írták hogy a forgalmazó az aki magyarországon pl forgalmazza, de nem. Itt ezt a törvényből vettem. "forgalmazó: az a vállalkozás, amely a terméket közvetlenül a fogyasztó részére forgalmazza" Ebből én úgy értem, hogy a bolt a forgalmazó.
A forgalmazó a Te esetedben az a bolt ami megszűnt. De neked a gyártóhoz illetve a márkaszervízhez kell fordulni. Ammenyiben mint írod a márka szerviz vitte el és ők nem válaszolnak akkor fordulj a márka képviselethez. Illetve ha tudsz menj el személyesen a szervízbe.
Tisztázzuk.
Vettél valahol valamit, "A" helyen, ami nem szerviz.
Elromlott, "B" helyre került, ami márkaszerviz.
Közben az "A" hely bezárt.
A "B" helyről nem tudod visszaszerezni a cuccod.
Gondolom azért van egy sajtpapírod ami igazolja azt hogy átvette valaha valaki tőled és mi a típusa, mikor történt.
Jól értelmeztem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!