Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Érdekelne, hogy a 220Voltos...

Érdekelne, hogy a 220Voltos hálózatról induló gépek hány watt- al működnek?

Figyelt kérdés
Érdekelne hogy a 220 voltos hálózatról induló, de átalakított áramú gépek, amelyeken pld állítható az erősség is, mint mondjuk egy ágymelegítő, masszírózó gép milyen módszerrel csökkentik le a hálózati áramot illetve mi található a kapcsoló átalakítóban, hány voltra transzformál és hány watt teljesítményű egy ilyen gép?
2016. nov. 28. 23:21
1 2
 1/17 Wadmalac ***** válasza:
Mondjuk leolvasod a tápegységük dobozáról?
2016. nov. 29. 11:42
 2/17 A kérdező kommentje:

1 mi közöd van ahhoz,hogy mi érdekel?

2. Nem írnak semmit a kapcsolóra,és nincs dodoza,van egy ilyen gépem nem akartam.szétszedni. Elméletileg érdekel.

2016. nov. 29. 12:36
 3/17 anonim ***** válasza:

Nem transzformálja az sehová. Ágymelegítő, fúrógép, stb úgy szabályozza a teljesítményt, hogy nem a teljes félperiódust engedi rá a fogyasztóra, hanem a nullátmenet után bizonyos idővel kapcsol be, és a következő nullátmenetnél kikapcsol, vár egy bizonyos ideig, újra bekapcsol... és így tovább.

Magyarul: a teljesítményt (másodpercenként 100-szor) a ki- és bekapcsolt időtartamok arányával szabályozza.

Ha bármelyik kifejezés csak számodra csak egy szó, nem pedig fogalom, Google a barátod.

2016. nov. 29. 12:45
 4/17 A kérdező kommentje:
Igazából az is érdekelt volna,hogyha pld megsérülne a zsinórja az ágymelegítőnek ami a kapcsoló után van vagy a fűtőszál,akkor megráz az áram? Mert gondolom ezeket csak úgy csinálják,hogy biztonságos legyen! Nem szívesen fekszek olyan ágymelegítőn, amiben a 220 - on vagyok rajta.
2016. nov. 29. 13:01
 5/17 Wadmalac ***** válasza:

Kábeltörés-veszély szerintem nincs, de beázás ellen sajnos ezek nem valami jól védettek, legalábbis a kapcsoló tájékán.

A kapcsolót nem kéne behúzni a dunyha alá, a testpára ESETLEG bezárlatolhatja.

2016. nov. 29. 13:11
 6/17 anonim ***** válasza:

Nincsenek leválasztva a hálózatról galvanikusan, bíznak a gyártók a kettős szigetelésben.

Magaa a fűtőszál nagyon vékony a szigetelt vezetékben, eddigi tapasztalataim szerint (2 ment tönkre 15 év alatt) jóval hamarabb megszakadt a fűtőszál, mint hogy a külső szigetelés az ágymelegítőben kirepedezett volna.

Inkontinenciában szenvedők azért lehetőleg ne használják.

2016. nov. 29. 13:51
 7/17 anonim ***** válasza:
Használj leválasztó transzformátort az ágymelegítődhöz, ha tartasz az áramütéstől. Mondjuk az drágább lesz, mint maga az ágymelegítő.
2016. nov. 29. 15:22
 8/17 anonim ***** válasza:

"Igazából az is érdekelt volna,hogyha pld megsérülne a zsinórja az ágymelegítőnek ami a kapcsoló után van vagy a fűtőszál,akkor megráz az áram? "

Akkor miért nem azt kérdezed?

2016. nov. 29. 15:24
 9/17 A kérdező kommentje:
7-es. Én is ilyesmire gondoltam, csak nem tudom mekkora kellene,hány wattis voltos stb.
2016. nov. 29. 21:48
 10/17 anonim ***** válasza:

Hány wattos?

Több mint amit működtetni akarsz róla.

Hány voltos?

Annyi amennyi a működtetett holminak kell.

2016. nov. 29. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!