Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Önleolvasztós hűtő miért nem...

Önleolvasztós hűtő miért nem olvaszt?

Figyelt kérdés
Van egy 1 hónapos Zanussi hűtőnk ami önleolvasztós de eddig még nem jeleskedett mert kétszer kellett már lekaparni a jeget/deret a hátoldaláról. A hűtőben +3 és +8 fok között van a hőmérséklet. Lehet hogy valami rossz vagy meddig kell várni hogy elinduljon a leolvasztás? A válaszokat előre is köszönöm.
2010. ápr. 26. 20:11
 1/6 anonim válasza:
Olvasztania már kellene.elvileg hátul van egy kivezetőcső,lehet hogy el van dugulva.még jótállásos,érdemes lenne szerelőt hívni hozzá,mielött tönkremegy.
2010. ápr. 26. 20:28
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem is automatikus leolvasztású hűtőm van (Gorenje) már vagy 10-12 éve, de még soha nem volt benne jégréteg (deresedés)...

Állandóan 2-es fokozaton megy, ezzel +2-3 fok van benn, a legnagyobb hőségben tekerem csak fel 3-as fokozatra, de az már nagyon lehűt mindent!

Szerintem valami baj lehet a hűtőddel, hívd fel a szervízt és egy szakembertől kérj tanácsot: őszerinte ez ÍGY normális vagy mit javasol?!

2010. ápr. 26. 20:30
 3/6 anonim ***** válasza:

A leolvasztásnak folyamatosnak kell(ene) lennie és ez nem vehető észre...

Ha az elvezető cső dugult volna el, akkor a leolvasztás attól még működik, csak a leolvadt víz nem tud elfolyni, akkor a hűtőtérből víz folyna kifelé (alul tócsában lenne ez észrevehető)...

Szerintem az automatikus leolvasztás nem működik!

2010. ápr. 26. 20:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szerelő lesz a vége. Még annyi kérdésem lenne hogy mióta 1 hónapja megvan azóta folyamatosan üzemel, egy percre sem állt le, ez normális?
2010. ápr. 26. 20:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem ,az nem normális!

Nézd meg, hogy a hűtő ajtaja tökéletesen zárva van-e!

Nézzél be a hűtőfelületre, nem esett-e le róla az érzekelófej (vékony huzalnak látszó CSŐ(!!!!).Vigyázz, könnyen törik!

Normális működéskor a hűtőfelület eljegesedik (amikor a kompresszor dolgozik), utána leolvad!

Ha túlságosan magas fokozatra állítottad, akkor is előfordulhat az általad leírt jelenség, de abban az esetben az alsóbb részen (néha a középsőn is) tárolt élelmiszerek és alkoholmentes italok befagynak!

2010. ápr. 26. 22:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!

Ne kapargasd, mert ha kiszúrod a hűtőfelületet, ugrott a garancia!

2010. ápr. 26. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!