Képcsöves tv javítása házilag. Lehet?
Figyelt kérdés
van egy képcsöves tv-m és felül lila a képernyő...én ha tudnám mit csináljak belenyúlnék a belsejébe...már megnéztem naggyábol kicsit kitisztogattam de nem javult meg...mit csináljak hogy működjön?2016. okt. 3. 16:21
1/7 anonim válasza:
Keresd meg a panelen a feliratok alapján azt a fokozatot, hogy vertical amplitude és vertical linearity, itt keress beállitó potmétereket, és próbálj állitani rajtuk.
2/7 anonim válasza:
A lemágnesezés ha van a menüjében akkor párszor kapcsold be.
ha nincs, akkor a kézi bekapcsológombbal kapcsold ki és be úgy hogy utána bejöjjön a kép is. Ismételd meg párszor 5 perces szünetekkel (az NTC hőfokfüggő, le kell hűlnie, csak akkor mágnesez le).
Szóval használhatod, csak ne a távkapcsolóval kapcsold ki, hanem a készüléken lévő gombbal nyomd ki (d ne a konnektorból húzd ki, az nem ugyanaz).
3/7 anonim válasza:
"Keresd meg a panelen a feliratok alapján azt a fokozatot, hogy vertical amplitude és vertical linearity, itt keress beállitó potmétereket, és próbálj állitani rajtuk."
Semmiképpen ne tedd.
4/7 anonim válasza:
Ja, és ha van, volt a tetején hangfal vagy elektromos rádió, óra, stb, az ne legyen rajta, az mágnesezi el a rácsot.
5/7 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek...ha van még tanács jöhet...a többi amit írtatok éppen azokat csinálom...köszönöm hogy nem jöttek rosszindulatu válaszok...ilyen is ritkán van
2016. okt. 3. 17:33
6/7 A kérdező kommentje:
a mágnesezés fullra bejött...az elején a mágnessel szórakoztam össze a szineket mert a mágnes befolyásolta a képernyőt...majd megcsináltam amit mondtál és megjavult...nem tom mit dolgozol de menny el tv szerelőnek...mégegyszer köszi
2016. okt. 3. 18:04
7/7 anonim válasza:
Mindent lehet. Mindenhez hozzá lehet nyúlni. Intelligencia és tudás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!