Megéri 100+ ezres telefont venni? Másnak is ilyen nehéz a választás?
Szeretném lecserélni a régi telefonomat, de igazából nem tudom eldönteni, hogy mennyit is akarok/érdemes rákölteni.
Újonnan Oneplus 3-at szemeltem ki magamnak, de valahogy úgy érzem, hogy az igényeknek egy régebbi csúcsmodell is megfelelne, például egy Xperia Z2 használtan 3-ad annyi pénzért.
Ráadásul alapvetően a mostani Xperia T-vel is elégedett vagyok. CM13-as rendszerrel elég gyors, használható, telefonálni, e-mailezgetni is lehet vele, megbirkózik a 720p-s filmekkel, a 10-12GB tárhely is elviselhető, a kamerájával sincs bajom és még külsőre is tök jól néz ki, egy egykori csúcs telefon. Amiben tulajdonképpen hátrányt érzek a mostani telefonban, az a multitasking korlátja és az LTE hiánya. Főleg hogy céges csomagban annyit netezek amennyit nem szégyellek.
Van még valaki aki ilyen nehezen tud dönteni?
Én igazából a támogatás hiányát sem érzem eget verő problémának.
Főleg hogy már a 4-es android is elég ütős volt, az 5-6-7 meg közel ugyanolyan, csak folyamatosan finomhangolják. Kb olyan, mint a Windows 7-8-10. Már a 7-es is tudott mindent ami egy asztali gépen kell, a 10-est meg szinte úgy erőszakolják rá a felhasználóra.
Másik meg, hogy eddig is Cyanogenmod párti voltam, mert tiszta, alap android, felesleges sallangok nélkül, ráadásul új életet leheltek a telóimba. Például a régi Xperia X8-asom 2.1 gyári rendszere helyett 4.1-est tudtam feltenni. Vagy a mostani Xperia T-n is 6.0.1 alapú android rendszer fut, szinte atom stabilan.
Na meg második, ahogy írod, én sem érzek igazán nagy ugrásokat, csak szépen lassan adagolják a "feature"-öket.
Például pont azért néztem Z2-őt, mert teljesítményben igazán a többi sem jelent óriási ugrást. Maximum amit hiányolnék, az az ujjlenyomat olvasó, mert gyorsan feloldja, de mégis védi a telefont, főleg hogy a céges e-mailek miatt le kell védeni, és néha fárasztó folyton kódot, mintát írni.
Megint csak az asztali gépekkel tudok jönni, ott is van egy 2-ik generációs i5+8GB ram kombóm, és arra hogy filmet nézzek, netezzek bőven elég. Maximum akkor kellene gyakrabban cserélgetni ha csúcs játékokat akarnék kimaxolni, vagy 3D rendereléssel, modellezéssel, grafikai tervezéssel vagy hasonlókkal foglalkoznék. És megvan a gép 4-5 éve.
De van egy laptopom is, durván 8 éves Acer, az utóbbi időben kapott egy picit erősebb processzort, meg ssd-t és szinte újjá lett varázsolva. Internetezésre, excel, word, stb futtatására, még kisebb PS vagy Autocad, Archicad szerkesztésekre is bőven jó. A vadonatúj céges gépem is annyival tud többet, hogy fél napot kibír akkuról, meg megnyitja a 4-500MB-s CAD fájlokat is. De mégsem érzem azt, hogy az én kis 20 ezres gépem helyett kellett volna bármikor is egy 200+ ezres.
Ugyanígy vagyok a telefonokkal, csak ott igazán a drága telefonok sem tudnak őrülten nagy extrákat. Én is ilyen 40-50 körüli korábbi csúcs telókat nézek, azokban már van 2-3GB RAM, erős processzor, és alapvetően simán elfutnak 2-3 évig. Az sem nyeri el a bizalmam, mikor 200+ ezres telefonokról olyanokat írnak, hogy melegszik mint az állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!