Hűtő fogyasztás, jól számolom?
Elég magas a villanyszámlám, így vettem egy fogyasztásmérőt, hogy kiderítsem mégis mi az ami zabálja az áramot. A hűtő meg a bojler volt elöl a listán. A hűtő 2.28kWh ra jött ki(/24óra ugye). Ha jól számolom akkor 2.28kWh*30 nap*40Ft/kW = 2736Ft
Néztem új hűtőket, pl láttam olyat ami a következőket tudja: 205kWh/év akkor ez 0,561kWh-t jelent. Lehetséges, hogy ilyen durva különbség lenne? Jól számoltam? Mert ha igen akkor megyek veszek új hűtőt. :)
Nem tudom, milyen nagy a hűtőd, de a 2.28kWh/24óra egy jókora, és teletömött hűtőre vall, melyiket minden negyed órában nyitogatnak.
Amúgy a számításod stimmel. Ha viszont a háztartás fogyasztását akarod vizsgálni, azt mérni illik, nem pedig tippelni.
"A hűtő 2.28kWh"
Lehetetlen.
Akkor 10 amper körüli áramfelvétele lenne amitől szétégne a motor.
Valamit benéztél.
Mekkora űrtartalmú hűtőről van szó?
A mi hűtőnk 12 éves Elektrolux de a napi fogyasztása átlagosan 400-500 watt. (KB 180 kilowatt / év)
Annak a hűtőnek amelynek a napi energia fogyasztása 2.28 kilowatt valami hibája van. Lehet, hogy gázhiányos ezért többet megy mert nem tudja a kompresszor megfelelően lehűteni a belsejét. Vagy valami hasonló.
Ha a te hűtőd naponta 2.28 kilowattot fogyaszt ténylegesen az évente 832 kilowatt! Sürgősen cseréld le vagy nézesd meg szerelővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!