Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hűtő fogyasztás, jól számolom?

Hűtő fogyasztás, jól számolom?

Figyelt kérdés

Elég magas a villanyszámlám, így vettem egy fogyasztásmérőt, hogy kiderítsem mégis mi az ami zabálja az áramot. A hűtő meg a bojler volt elöl a listán. A hűtő 2.28kWh ra jött ki(/24óra ugye). Ha jól számolom akkor 2.28kWh*30 nap*40Ft/kW = 2736Ft

Néztem új hűtőket, pl láttam olyat ami a következőket tudja: 205kWh/év akkor ez 0,561kWh-t jelent. Lehetséges, hogy ilyen durva különbség lenne? Jól számoltam? Mert ha igen akkor megyek veszek új hűtőt. :)

2016. szept. 13. 00:08
 1/5 anonim válasza:
Nem tudom,hogy az az éves fogyasztás amit írtak/írni szoktak,mennyire valós adat.Mi a hűtőd márkája és melyik modellről van szó?
2016. szept. 13. 00:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen nagy a hűtőd, de a 2.28kWh/24óra egy jókora, és teletömött hűtőre vall, melyiket minden negyed órában nyitogatnak.

Amúgy a számításod stimmel. Ha viszont a háztartás fogyasztását akarod vizsgálni, azt mérni illik, nem pedig tippelni.

2016. szept. 13. 07:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A mai hűtők elég jó fogyasztásúak. Én a vadiúj fagyasztószekrényemnél 0,68 kWh-t mértem, szóval a 2,28 kWh az egy áramzabáló dög, jobb ha lecseréled.
2016. szept. 13. 08:51
 4/5 anonim ***** válasza:

"A hűtő 2.28kWh"

Lehetetlen.

Akkor 10 amper körüli áramfelvétele lenne amitől szétégne a motor.

Valamit benéztél.

2016. szept. 13. 13:23
 5/5 anonim válasza:

Mekkora űrtartalmú hűtőről van szó?

A mi hűtőnk 12 éves Elektrolux de a napi fogyasztása átlagosan 400-500 watt. (KB 180 kilowatt / év)

Annak a hűtőnek amelynek a napi energia fogyasztása 2.28 kilowatt valami hibája van. Lehet, hogy gázhiányos ezért többet megy mert nem tudja a kompresszor megfelelően lehűteni a belsejét. Vagy valami hasonló.

Ha a te hűtőd naponta 2.28 kilowattot fogyaszt ténylegesen az évente 832 kilowatt! Sürgősen cseréld le vagy nézesd meg szerelővel.

2016. szept. 13. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!