Elől töltős mosógépem mostanában furcsázik, eddig baja sem volt. Öblítésnél van probléma. Valaki tud tanácsot adni?
Egy kicsit zavaros amit írtál.
Öblít a gép, vagy nem?
Ha a mosás végén víz van a fiókban, az azt jelenti, hogy nem tud lefolyni, valahol dugulás van.
A fiók kivehető, a hozzá csatlakozó furatokat kellene megnézni, kitisztítani, esetleg kifújni.
Sajnos nem minden esetben elég az ecetes víz.
Én az enyémet szét kell bontsam időnként mechanikus tisztításhoz, az öblögetés nem elég.
"és kb negyed évente ecetes 90 fokos átmosást szoktam csinálni rajta vízkő ellen. "
A mosószer adagolót ez nem hatja meg, a szappan ugyanúgy beleszárad.
Ha kivehető a fiók, trisó meleg vizes oldatába áztasd be fél órára legalább.
Próbálom értelmesebben megfogalmazni, 2-es létemre nem nagy műszaki szókincsem van. :-D
A fiókot ki szoktam teljesen húzni, kiveszem, és kitakarítom minden mosás után. Tehát nem kell beáztatnom, mert nincs bessze szutyok.
A kivett fiók üresen maradt helyén már kivizsgáltam tűvel, nincsenek eltömődve a fenti lyukak, és nem is néz ki így a fiók "üreg", tehát nem ilyen taknyos-nyálkás, ennél szebb kicsit.
Azt értem már, a 90 fokos ecetes nem hat a fiókra. És a fiók üreg részből nem lehet kiszedni azt az átlátszó műanyag borítás szerűt? Vagy akkor már kéne vennem utána egy új gépet? :-D
És szerintem az öblítőt még mosás alatt beszívhatja, mert nincs öblítő illatuk a ruciknak, a víz meg abban a részben áll, nem tom miért.
Most azt csinálom, hogy 15 percnél, mert annyi az öblítő program, akkor öntöm bele az öblítőt, és akkor úgy frankó lesz. De víz akkor is áll a 15 végén abban a kis öblítő részben.
A fenti lyukacskák nincsenek eltömődve.
Kedves 5-ös válaszoló:
ha a víz befelé áramlása ezek szerint okés, akkor a kifelé áramlással, az elszívással mi lehet a gond? És én tudok esetleg valamit tenni házilag úgy, hogy ne okozzak nagy kárt?
Van a szivattyú előtt egy szűrő. Azt pucold ki.
Elöl, alul szokott lenni egy kitekerhető bigyula.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!