Tudtok jó ár/érték arányú mosógépeket?
Én 150 pénzért vettem a legmodernebb whirlpoolt. Nekem megérte.
Nálad mennyi a büdzsé?
Tessék. Én ezt vettem.
whirlpool fscr 80421
"Ugyanezt" az LG-től megkapod kb. 120 pénzből, de az LG Nem nagyon ért a mosógépekhez.
Ezt a gépet nyugodtan tehetném az ágyam mellé is, nem ébrednék fel még akkor sem, amikor centrizik. (Még józanul sem:))
20 év motorgari, 8 kg. töltet, 1400 rpm. centri, érintőkijelző, dallam, már csak le nem...
Mi is most vennénk, de nekünk 100 000 - 110 000 Ft körüli fér bele, ezek úgy tudom 4-5 évig bírják maximum. Én AEG-ben, vagy Electroluxban gondolkodom, elöltöltősben, nem keskenyítettben.
Az LG-től félek, rosszakat olvastam róla, a Zanussi kezelőpanelje nem tettszik, a Bosch tettszene, de az ajtózárak műanyagok és elég gyengének tűnnek és az ajtók is elég gyengének tűnnek. Talán, még a Gorenje tettszene, de úgy látom, nagyon túl van bonyolítva a kezelőpanelja.
Én tavaly egy nagy Bosch gépet használtam, teljesen fém dobbal és fém sulykolóbordákkal.. Egy pontosan forgó tekerőkapcsolója volt és mellette az indítógombbal együtt három erős gomb, egy pici időkijelzővel. Tökéletes volt (max 1200 1/min-es centrivel)! Persze ez egy 6-os szériás, vagy afeletti drága gép volt. Az a bajom, hogy ehhez képest az olcsó kis belépő szintű gépeken agyonbonyolított sokgombos kezelőfelületeket látok, vagy nagy érintőkijelzőket...
Minek a bonyolult, csak meghibásodik, nem?
Láttam a Siemenseket is, ill. olvastam jókat a Samsung gépekről. Hogy is van, a Bosch és a Siemens egy csoport? Azt hiszem igen.
Nekem az is szempont, hogy legyen hivatalos szakszervize a városomban.
Pl. a Bosch szervizköltségek listája.: [link]
Én a Jófogáson lévő hirdetések alapján csináltam egy listát magamnak, nem túl reprezentatív, de ez jött ki a használt elöltöltős gépek gyártóira, N=160.
(A sorrend az (használt átlagár/használt ár szórása)*(100-hibásak százaléka) képlet szerint lett meghatározva, az 5 db-nál kevesebb rekordot szolgáltató gyártókat kihagytam, így maradt ki pl. az AEG és az LG, a kimutatás nem reprezentatív!)
1 Bosch
2 Privileg
3 Zanussi
4 Gorenje
5 Beko
6 Electrolux
7 Baunecht
8 Eudora
9 Whirlpool
10 Siemens
11 Fagor
12 Samsung
13 Candy
14 Indesit
A Jófogáson e hét elején fellelhető összes elöltöltős használt mosogatógép hirdetés gyártónként a darabszám szerint csökkenő sorrendbe rendezve. Hogy ez mit mutat meg, én nem tudom? Az a jó, ha alig árulnak használtan egy márkát, vagy az, ha tele van vele a használt piac?
(Itt a nem veszi senki, ill. keveset adnak el vs. nem hibásodik meg és nem is adják el használtan tényezők "versengenek" egymással.)
No. Gyártó n/db.
1 Whirlpool 24
2 Indesit 11
3 Siemens 10
4 Zanussi 10
5 Fagor 9
6 Electrolux 8
7 Beko 7
8 Bosch 7
9 Candy 7
10 Eudora 6
11 Gorenje 6
12 Baunecht 5
13 Privileg 5
14 Samsung 5
15 AEG 4
16 Miele 4
17 Ariston 3
18 Elin 3
19 Haier 3
20 Hajdú 3
21 Techwood 3
22 Constructa 2
23 Energomat 2
24 LG 2
25 Zanker 2
26 Elektra 1
27 Exquisit 1
28 Finlux 1
29 Hausmeister 1
30 Iberna 1
31 Ignis 1
32 Orion 1
33 Philips 1
34 Tekla 1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!